Delicious redesign

Den i early-adopter-kretsarna populära bokmärkestjänsten Delicious har redesignats. Äntligen. De har pratat om det länge, visat screenshots, men inte förrän nu har de faktiskt lanserat en ny version. Mina tankar om nya designen är dessa:

  • Visst gillar jag att de gjort det ljusare men är det inte lite väl ljust? Bättre inramning kring saker och ting hade inte skadat.
  • Menyerna FFS! Snabbheten i en tjänst som delicious är verkligen avgörande. Menyerna är både sega och helt obegripliga även för mig som van web 2.0-användare. Vad delicious behöver är ”vanliga användare”… om de lyckas nå den massan med de här menyerna blir jag förvånad.
  • Litet är snyggt men sökboxar, text och mycket annat är alldeles för minimalt. Förstora!
  • ”Top 10 tags” är något jag gillar, att hitta taggar var förut ett helt projekt. Problemet är bara att det blir väldigt svårt att hitta alla andra taggar som inte är topp 10… de borde kunna jobba väldigt mycket mer med taggmoln.
  • Jag skulle vilja ta bort alla boxar och endast ha text. Gud vad skönt det vore. Och har jag den känslan, då har de inte lyckats. Bort med skiten, in med enkelheten från web 1.0!
  • Men det går fort. Trodde inte firefox-pluginet skulle vara så snabbladdad med tanke på att de plottrat ner den massor. Den är faktiskt riktigt snabb.

Gustav är också rätt kritisk och såg även att de ändrat url från del.icio.us till delicious.com. Vill du hålla koll på mina bokmärken hittar du dem här eller till höger här på bloggen.

Annons

4 reaktioner till “Delicious redesign

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s