Det är de små detaljerna som gör det

Äntligen har Bloglovin‘s Mattias Swenson börjat blogga. Och det med ett riktigt bra inlägg om varför Twitter är en vinnare och Jaiku en förlorare.

Jag tror inte det bara är de här sakerna som gjort att det blivit som det blivit, även om de såklart haft en rejäl påverkan. Det finns stora skillnader och framförallt tillfälligheter som gjort Twitter till en tjänst med ett par miljoner besök medan Jaiku bara har ett par tusen.

Mattias har dock ett par viktiga poänger i sitt inlägg och använder väldigt tydliga case i Twitter/Jaiku-fallet som jag gillar. Det blir väldigt pedagogiskt att först visa hur Twitter gjort och sedan jämföra mot Jaiku. Twitter är duktiga på att driva trafik och konvertera besökare till användare, medan Jaiku har en hel del svagheter på den fronten.

Annons

2 reaktioner till “Det är de små detaljerna som gör det

  1. Om bara Twitter kunde få till formen lite så vore det perfekt. Jaikus grafiska detaljer ser mer slipade ut och hela deras gränssnitt ser riktigt snyggt ut. Twitter är kantigt och lite småyxigt mest hela tiden – vilket är synd på en bra tjänst.

  2. ett uppenbart problem för jaiku är att de inte släpper in användare(!) Om man måste vänta månader på att få ett konto så är det klart att man inte växer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s