Återigen, om sorterandet i sociala nätverk

För lite mer än ett år sedan skrev jag om att jag tror sorterande i sociala nätverk kommer bli allt viktigare. Precis som i vanliga livet kommer vi inte vilja gå ur något socialt nätverk, ta bort vänner etc, utan istället gruppera dem. Sortera in dem i fack.

Antagligen har ni inte missat att Twitter nu lanserat Twitter Lists. Vilket jag tycker är ett bevis på att jag hade rätt. Se t.ex. min lista över Svenska startupmänniskor jag tycker är intressanta att följa. Eller varför inte Kristoffers lista över twittrande Linköpingsbor.

Liknande funktionalitet har funnits i Facebook sedan länge. Skillnaden är att Facebooks grupperingar inte är publika för andra användare och än mindre möjliga att följa, samt att verktyget att gruppera ihop kontakter är väldigt trubbigt. Nu verkar dock Twitter inspirerat dem att fortsätta jobba med den här funktionaliteten, vilket förstås gagnar för ännu mer spridning av det här sorteringsfenomenet.

För att inte tala om Twitterklienter som Tweetdeck, där detta varit en av de klart största USP:arna och där det också fungerat väldigt bra.

2010 kommer bli stora sorteringsåret. Om inte för er, så i alla fall för mig.

Annons

5 reaktioner till “Återigen, om sorterandet i sociala nätverk

  1. Jag tror att 2010 bli minnesrik när det gäller både sortering och hantering av sociala nätverk. Och det är helt korrekt. Det påminner lite om julbord frossa. Först slängde vi ut oss utan en planering (det är då som vi gör det största felet när vi äter julbord – alldeles för mycket i början på festen), var glada av alla som följer, bjuder på kompismärke osv. Sedan när magen börjar känna att det inte finns så mycket utrymme kvar, då planerar vi andra omgången mycket mer medvetet. Vi närmar oss på nytt till sociala nätverk bord, spanar efter det som vi gillar mest och går förbi alla dessa rätter som vi tog för mycket av vid första omgången.
    Så yes, det bli en sortering.
    Även för mig och med så otroligt mycket hälsa och nytta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s