Lediga jobb hos roliga startups

Svenska startups behöver er! Lågkonjunktur i all ära men Svenska startups har aldrig mått bättre. Varför inte ta chansen och jobba på de mest omvälvande, roligaste, kreativaste och mest utmanande företagen just nu?

Det finns självfallet negativa aspekter av att jobba i ett startup. Dels finns det sällan någon budget att leka med, åtminstone inte i vissa avseenden. Å andra sidan ser de här företagen mycket större värde i saker som traditionella, mer etablerade, företag inte gör på samma sätt. Och framförallt finns inga, eller få, hierarkier – vilket skapar förutsättningar som är svåra att hitta på andra arbetsplatser än just i startups.

Och nej, det behöver inte vara en livsstil att jobba i ett startup. Även om många gör det till det, oftast av den enkla anledningen att de älskar vad de gör. Många jobbar dock 9-17, precis som vilket annat jobb som helst, och utan att känna pressen av att ”göra jobbet till sitt största fritidsintresse”. Kort och gott, är man lite driven och kreativ har man sin drömarbetsplats bland saccosäckar, Macbooks, engagerade medarbetare och innovativa webbtjänster.

Svenska startups som letar duktigt folk just nu:

Twingly
Kom och jobba med mig! Vi jobbar med realtidswebb, social media och sökteknologi. Är du utvecklare får du jobba med STORA mängder data, sökteknologi och den allra senaste tekniken kring realtidsinteraktion. Är du formgivare/interaktiondesigner blir du en väldigt viktig kugge i produktutvecklingen och kommer få arbeta med både Twingly.com och widgets som visas 100-tals miljoner gånger per månad. Är du säljare får du jobba med Europa som spelplan och med mediaföretag, e-handel och mediabyråer som kunder. Läs mer, eller hör av er!

Videoplaza
Videoplaza är ett hett företag inom webbtv-reklam. De har en annonsplattform som används av kunder som Tv4, Kanal5, DN och Sydsvenskan. Dessutom expanderar de för tillfället väldigt kraftigt och har kontor både i Stockholm, Frankrike och London. Läs mer här.

Soundcloud
Det kanske osvenskaste företaget jag kommer nämna. De sitter i Berlin och London men har grundats av Alexander Ljung och Eric Wahlforss, två grymt duktiga entreprenörer från Stockholm. De söker en hel del folk nu, både marknadsfolk och utvecklare, så är du sugen på att jobba ute i Europa och dessutom intresserad av musikproduktion – här har du ditt drömjobb.

Bambuser
Bambuser gör så att du kan sända video från din mobiltelefon – direktsänt. De har precis fått en av sina första ”riktiga” kunder och jobbar hårt med att ta ut sin plattform till en bredare massa i Europa, där fenomenet inte tagit lika stor fart som i USA. De är alltid intresserade av duktigt folk.

Spotify
Spotify växte från cirka 40 till över 120 personer under förra året. De växer så det knakar. Och det utan att trumma på kvalitén, de anställer väldigt kompetent folk och har som bekant några av de hetaste programmerarna i världen i sitt team. De får in tusentals ansökningar på sina lediga tjänster och det är stor konkurrens. De växer dock fort, så passa på – de har extremt hög tillväxt!

Stardoll
Ett företag som det går väldigt bra för och som är lite äldre än de andra ovan. De söker dock folk till och från och är väldigt duktiga. Digitala klippdockor är nog förvånansvärt roligt att jobba med.

Jaycut
Ett annat startup som jobbar med videolösningar, i detta fall dock snarare videoredigeringen och plattformen än annonslösningen. De växer, och letar bland annat utvecklare just nu. Läs mer här! (se även kommentar här på blogginlägget!)

Annons

9 reaktioner till “Lediga jobb hos roliga startups

  1. Inte för att ninja in mig på tråden men då det passar ämnet så väl får jag tillägga att även vi (JayCut) kommer söka ytterligare en grym utvecklare inom de närmsta månaderna. Vill du vara med och bygga världens bästa (och snart även öppnaste) webbaserade videoredigeringsverktyg, säg till 🙂

    //Jonas

  2. Damn, glömde er! Kommer såklart inte göra listan komplett, de här är de startups ”jag känner lite mer för” och som jag på nåt sätt har en koppling till. Men ni borde vara med! Uppdaterar inlägget.

  3. Vi på Lista.se, Sveriges för närvarande snabbast växande sociala media, letar efter en praktikant för utveckling av tjänster samt skrivande och såntdärnt – är det måhända också något som kan slängas in? Eller registrerar du bara jobb här?

  4. Du glömde oss också! 😉

    Be Better Online (kan nog fortfarande betraktas som startup) söker duktiga SEO-tekniker och PHP-utvecklare (helst kombinerat), vi söker även duktiga säljare i Stockholm och Göteborg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s