Android vs iOS

”More than two-thirds of iOS users had upgraded to iOS 5 a mere three months after its release. Anyone out there think that Ice Cream Sandwich will crack the 20% mark on Google’s platform pie chart by March? How about 10%? Anyone? Anyone? Bueller?” – Techcrunch

Jag har någon slags sarkastisk teori om att anledningen till att det fortfarande är så krångligt att uppdatera iOS (sätta i sladden, öppna iTunes, helst på samma dator som man installerade telefonen på, ej syncat med backups från andra datorer etc) är för att Steve Jobs alltid fick nyuppdaterade iPhones i sin hand, så han slapp krånglet och därmed aldrig la energi på att göra det enklare. Det är krångligt att uppdatera sin iPhone till senaste versionen av iOS, även om det förbättras kraftigt i och med iOS5 (nu går det t.ex. att uppdatera via wifi).

Android har dock ett helt annat problem – tillverkarna uppdaterar inte de gamla telefonmodellerna så de stödjer nya versioner. Har du Android 2.2, lär du få fortsätta ha det ett tag till. Vilket gör att det är få Androidlurar som klarar av apps som är anpassade för (och utnyttjar möjligheterna i) de senaste Androidversionerna. Med Android går det helt enkelt inte ens att uppdatera sin device i många fall.

”OS fragmentation is the single greatest problem Android faces, and it’s only going to get worse. Android’s massive success over the last year mean that there are now tens if not hundreds of millions of users whose handset manufacturers and carriers may or may not allow them to upgrade their OS someday; and the larger that number grows, the more loath app developers will become to turn their back on them.”

Det är kanske inte så konstigt om det slutar med bara en stark vinnande aktör tillslut, om det gör saker och ting så pass mycket enklare för alla parter.

Annons

6 reaktioner till “Android vs iOS

 1. Jag förstår inte hur man kan tycka att det är krångligt att uppdatera en iPhone. Man kopplar in den till iTunes och klickar på en knapp, väntar och sen klart.
  Det tar lång tid, men är inte svårt.

  1. För mig har det inte fungerat en enda gång utan att något gått snett, och det har alltid tagit myyycket längre tid än vad jag hade tid med. Jämfört med hur enkelt, snabbt och smooth allt annat är med iPhone tycker jag den användarupplevelsen är hemsk.

   1. Håller med. Eller tja, höll med.
    I och med iOS 5 så är alla uppdateringar inkrementella och OTA (om man vill).
    Så en uppdatering är en knapptryckning i inställningarna.

    Men det visste du väl redan? 🙂

  2. Det är enkelt OM man inte skaffat ny dator sedan man synkade sist – då blir det major problems.

   Jag tycker det mesta som Apple gör är väldigt bra och användarvänligt, men att inte enkelt kunna synka med en ny dator är fan idiotiskt på så många nivåer – som att datorer alldrig går sönder eller byts ut?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s