Konkurrera inte med features

Konkurrens

Adii Pienaar från Woothemes skrev en bra bloggpost i veckan med rubriken ”Don’t Compete On Features”. Även om detta inte är något nytt tycker jag han har  bra tankar om att såväl branding som kundservice istället har blivit minst lika viktiga konkurrensfördelar som fler/bättre features.

Själv är jag mycket inne på att distribution idag är en av de allra viktigaste sakerna att fokusera på. Som Frank Meehan sa på Startup-Day förra året, ”Focus on distribution platforms. Instagram didn’t just focus on a basic human need, but on the quickest & fastest distribution model”. Genom att vara bättre på att utnyttja de distributionsnätverk som finns idag än konkurrenterna, har har man betydligt större chans att springa ifrån. Det är ofta de som hittar starka user acquisition loops via distributionsvägar som sociala grafen, app store, mobiloperatörer, googles sökresultat, pr, kickstarter, sms eller epost som vinner marknaden.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s