Hur Observer väljer sitt urval..

Idag har Bisonblog fått svar från Observer angående hur de väljer urvalet av bloggar som de bevakar.

När det gäller vårt urval så styrs det av både vår egen selektionsprocess och utifrån våra kunders behov och önskemål. Utifrån kunderna ringar vi in bloggar med relevanta ämnesfrågor. När vi uppmärksammar en ny källa gör vi en genomgång av innehållet för att se till att det matchar med urvalskategorin. Huruvida en källa är opinionsbildande eller inte definierar vi delvis genom dess genomslagskraft i traditionella medier, dvs. om en nyhet initieras i en blogg och därefter plockas upp i press, radio eller TV. Därtill gör vi vad vi kan för att ta bort bloggar som inte längre uppdateras eller är nedlagda.

Helt klart intressant. De skriver även:

Vi är ödmjuka inför de snabba förändringar som råder inom blogosfären och uppskattar dialogen med er som utgör den. Vi tar gärna emot synpunkter gällande vår bevakningslista av bloggar. Skicka dina kommentarer till info@observer.se.

Så nu är det bara att maila och säga vad ni tycker!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s