Danmark gör så fel

Ni som hittade hit kanske trodde att det handlade om Muhammed-bilderna. Nej, det gör det faktiskt inte. Även om Danmark gör fel i det avseendet också…

Idag skriver IDG att Högsta domstolen i Danmark har fastställt en lag som tvingar telebolagen att stänga en internetförbindelse som används för fildelning av upphovsrättsskyddat material.

Det kan utan tvekan bli slutet för en stor del av fildelningen i Danmark. För om man mister sin uppkoppling pga att man fildelar, då blir man utan tvekan rädd för att fildela.


Per Rasmusson menar att det är absurt att lagen slår mot internetförbindelsen och inte personen som verkar bakom den. Konsekvensen blir att en person som ägnar sig åt fildelning på ett företag kan stänga ned en förbindelse som också används för lagliga ändamål. Han jämför lagen med att posten skulle tvingas stänga ned en adress för all in- och utgående post bara för att personen bakom adressen skickade ut kopior på cd-skivor.

Det känns problematiskt med hela idén. För informationsutbyte är väl något av den nya tidens viktigaste instrument? Ska telebolagen funka som domare? Den här lagen kommer inte fungera och när telebolagen själva tycker att det är en dålig idé, då borde den förkastas.

Danmarks domare, varför pratade ni inte med telebolagen före ni gjorde lagen. Kommunikation är rätt viktigt numer ;)..

Annons

2 reaktioner till “Danmark gör så fel

  1. Och sen kommer det vanliga problemet med: hur kan de avgöra att det är fildelning?

    Ettor och nollor, hela den grejen. Det är inte bara att installera ett filter på vissa portar, för alla fildelar inte. Det blir många false-positives då.

  2. Pingback: bill consolidation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s