Vad var det jag sa..

Reklam för bilar är alldeles för lika. Det krävs kreativitet och ideér för att fånga uppmärksamhet. Precis som jag sa har Audi lyckats väldigt bra med just det. Deras half-pipe reklamfilm och hoppbacken gör att alla minns filmerna, samtidigt som man tänker på det direkt när deras plakat och liknande på busshållsplatser har samma motiv. Enhetligt och bra.

N24 skriver idag att ”förvillande likhet sänker bilreklamen”. Jag håller absolut med. Visst kommer jag ihåg alla BMW-filmer som åker runt i de italienska bergen, men blir jag sugen på att köpa? För att inte tala om Peugeots reklam. Tråkig reklam gjord i studio. Eller som n24 skriver, ”Så många ord, så lite kommunikation.”.

De har betygsatt bilbranschens alla reklamkampanjer. Bland de bättre hamnar Audi och Skoda, bland de sämre finns Peugeot, Seat, VW och Ford. Då är det lite intressant att se vilka som satsat mest på reklam också..

Att anmärka är att Audi inte ens platsar på topp 10, men ändå har deras kampanj fallit väl ut. För första gången har även Saab gått om Volvo i ökade reklamkostnader. Både Saab och Volvo för övrigt som inte hamnar särskilt bra på den första listan..

Men enligt mitt tycke är Volvos reklam väldigt bra. Den fastnar, men den har inte gått tillräckligt ofta och länge. Om deras reklam skulle gått längre fast mer sällan tror jag det skulle gett ett bättre resultat. För visst är Volvos reklamfilmer jäkligt snyggt gjorda och även roliga på det sättet att man drar på mungipan?

Från N24 *2..

En annan rolig reklamnyhet är att Findus försök med digitala rabattkuponger fallit väl ut. (Från Internetworld..)

Annons

5 reaktioner till “Vad var det jag sa..

  1. Jag hatar Volvos reklamer! Stör mig faktistk ordentligt på den varje gång jag ser den och inte dra jag på smilbanden inte. Egentligen är det främst reklamen med mamman som skjussar sin son som tjatar om sin jojjo jag inte gillar. Känns väldigt amerikanskt, jag vill att det ska kännas svenskt. Men jag antar att reklamen går hem ändå eftersom volvo inte riktar sig mot mig som kund utan snarare mot personer över trettio med stabil inkomst och ett par ungar. En reklamfilm jag lagt på minnet är en gammal saab reklam där ett antal bilar åker omkring på ett flygfält eller liknande och utför ett och annat våghalsigt trick. Den skulle jag gärna se igen, kanske går att hitta på nätet någonstans?

  2. ”För visst är Volvos reklamfilmer jäkligt snyggt gjorda och även roliga på det sättet att man drar på mungipan?”

    Nej 😛 De är trista och de göra aldrig nya.

  3. Jo, jag gillar faktiskt deras reklamfilmer. Dels är de faktiskt snyggt filmade. Sen gillar jag ironin och tanken bakom reklamen.Den med jojon är inte min favorit, men visst är det lite halvt charmigt när han får skjuts och hon får vända bilen? Eller när ögonen möts och det blir kärlek vid första ögonkastet? 😉

  4. Heheh, jag tänker bara på den med jojon 😛
    Men nu när jag tänker på det så är faktiskt de andra bra 🙂
    Tack anton 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s