Intressant om sök

Mickey J Barczyk har skrivit ett intressant blogginlägg om att Google Adsense är väldigt bra och effektivt. Enligt inlägget tjänar han endast på Adsense mellan 55-65 dollar i månaden, efter bara tre månader. Det är rätt bra för en blogg med ca 500 besökare per dag. Under de tre månader han använt Adsense har han hittat några viktiga punkter för att tjäna pengar med tjänsten.

Han tycker att många som använder adsense-annonser gör fel vid placeringen av annonserna.

Att lägga en annons vid menyn längst ner eller längst ner på sidan är helt felaktig placering. Man ska inte vara rädd över att reklamen syns för mycket. Reklam ska synas! Annars blir det ju inga annonsörer till din sida.

Placera din reklam högst upp på sidan, fast inte på förstasidan. Låt förstasidan se tom ut. Istället lägg in reklam vid texten du skriver. Högst upp, längst ner, eller mitt i texten så att läsaren inte kan missa den.

De besökare som klickar på Adsense är inte de återkommande besökarna. Det är de besökare som kommit till sidan via sökmotorer (främst Google). Besökare som är återkommande eller kommer från andra bloggar är inte lika angelägna att klicka på reklamen eftersom den ofta är ganska lika på de bloggar som man fått besökaren ifrån. Däremot de besökare som kommer direkt från Google vill ofta gärna vidare, eller de ser reklamen på ett annat sätt. Och därmed klickar de också på reklamen.

Mickey menar alltså att det är Googlarna man vill åt. Och har man lyckats som han så är det riktigt bra. Cirkus hälften av hans besökare kommer nämligen därifrån, ca 4500-5000 i månaden för tillfället. Det är riktigt bra.

Drygt hälften av mina månadsbesökare hittar till min blogg via Google, ca 4500-5000 per månad i dagsläget. Det är en del exponeringar. Tyvärr kan jag inte avslöja den totala hemligheten bakom sökmotoroptimeringen, men ni kan googla er fram till tips och trix om ni är intresserade.

Men för att hamna högt upp i Google krävs länkar. Man måste få sin sida länkad från andra bloggar och sajter. Via en snabb sökning på Technorati har Mickey 73 länkar från 34 sajter. Det är bra, men inte överdådigt bra. Jag har 49 länkar från 23 sajter på den här bloggen, vilket är en bra början. Något som också är viktigt är att inte enbart bloggar länkar till varandra. Visst ger det bra resultat i Google men om en stor ”vanlig” sajt länkar är också bra för att visa Google att det inte endast är Blogger-bloggar som länkar till dig.

Något som har varit lite aktuellt den senaste tiden är att konkurrenter använder blogging-spam och tracking-spam för att sänka konkurrentens ranking i Google. Detta har Nikkes Index skrivit om och enligt han är Google för smart för att gå på det..

Den här bloggen har också fått många besökare från Google. Vissa dagar har jag haft över 80 unika besökare från Google på ett enda sökord. Man kanske tror att det inte är så många som söker på ”pirate bay” eller ”the pirate bay”, men det är det. Förra veckan var det över 250 besökare som kom just från en sökning på de orden. Att fildelarna skulle vara så flitiga googlare, det visste jag inte. Detta visar sig återigen med att ”Swebits” har gett mig väldigt många besökare. I höstas skrev jag ett inlägg om det och fortfarande får jag mellan 10-30 besökare som Googlat på det varje dag. Speciellt när Swebits (en stängd svensk bittorrent-tracker) ligger nere. Då får jag massor av besökare.

Och för er som inte förstått det: Det är ingen idé att anmäla sidan till Google längre (om det ens går?) och att använda meta-taggar är som att kasta tid i sjön. För Google använder inte det längre.

Och underskatta inte Eniro som sökmotor. Det är förvånansvärt många som använder Eniro till att söka med..

Ett sista tips är Urban Lindstedts och Christer Pettersons nya bok ”Sökmotormarknadsföring” som alldeles snart finns i alla välsorterade bokhandlare. Läs mer på Uppkopplat..

Annons

5 reaktioner till “Intressant om sök

 1. Bra inlägg. Kompletterande! Du borde trackbacka till mitt inlägg tycker jag.
  http://mj.barczyk.se/blog/wp-trackback.php?p=381

  Gällande hur många som länkar till ens hemsida ska du inte kolla på technocrati, utan google.com. Google har en funktion som visar hur många och vem som länkar till dig.
  http://www.google.se/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Asv-SE%3Aofficial_s&hl=sv&q=http%3A%2F%2Fbajsbrun.wordpress.com&meta=&btnG=Google-s%C3%B6kning

 2. I now that Barczyk,, Men med technorati ser man hur många bloggar som länkar, och Google har inte ens med hälften av de länkar som jag har fått till den här bloggen. Google borde uppdateras lite oftare..

 3. Hey! Do you know if they make any plugins to help with SEO?

  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.

  If you know of any please share. Appreciate it!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s