Bloggar ser bajs ut i Internet Explorer

Jag märkte det runt jul. Trodde att det enbart var på min dator, men nej. Bloggar är inte optimerade för världens mest använda webbläsare, Internet Explorer. Med vissa versioner verkar det fungera men inte med den jag har på min dator.

Helt klart börjar sidor bli optimerade för Firefox istället för Explorer, det bästa hade varit om det fungerat likadant på båda men så lär det väl inte bli på ett bra tag. Både min kulturblogg och den här bloggen ser verkligen inte roliga ut i Explorer. I Firefox däremot fungerar sidorna perfekt och ser jättebra ut.

Framförallt är det högerspalten med länkar, kategorier och arkivet som inte fungerar. De hamnar längst ned på sidan, EFTER alla inlägg. Ser väldigt skumt ut. Dessutom exakt samma problem på båda bloggarna.
Är det kanske därför Fyra nyanser av brunt inte verkar ha någon pagerank? Google verkar ha svårt att visa pageranken för sidan trots att jag får många besökare där och jag har många inlägg väldigt högt upp i sökmotorn. En gång har jag sett vilken pagerank sida har, som då var 4. Men det är en enda gång sedan oktober…

Hoppas alla börjar använda riktiga webbläsare som Firefox istället för Explorer. Då skulle alla bloggar kunna se bra ut som vanligt!

Annons

6 reaktioner till “Bloggar ser bajs ut i Internet Explorer

 1. Jag har också problem med min blogg i Internet explorer. Ibland försvinner högermenyn.
  Vår kendoblog har ännu mer problem. Allt i main försvinner ibland (kendo.nu)

 2. Det är ett sabla tjorv att få sidor att se normala ut i IE. Den har V Ä R D E L Ö S implementering av standarder.

  I praktiken måste man koda enligt standard, sen sätta sig ner och göra massor med fulhack för att få IE att visa det likadant.

  Skärp er, Microsoft! Standarder är till för att följas, inte ignoreras till förmån för egna påhittade bullshitgrejer.

 3. Problemet är att microsoft har en högst egensinnig idé om hur man ska hantera både HTML/XHTML och DHTML. De följer varken WC3 eller Standard ECMA-262 (ECMAScript Language Specification), utan kommer med helt egna lösningar som ställer till det. Webbläsare som Firefox, Opera med flera följer däremot standarden.

  Microsoft kommer rimligen att tappa allt fler marknadsandelar om de fortsätter på den inslagna vägen. Vi får se hur det går i och med den första skarpa versionen av IE7. Att testa deras IE7 beta2 inger dock inga förhoppningar om några större förändringar.

 4. Instämmer i det isecore och Nisse Lovemyhr säger. Det där med att tappa marknadsandelar åtestår dock att se. Ingen vore förvisso gladare än jag om så skedde, men med tanke på att MS har en mycket lång historia av att medvetet göra sig inkompatibla just för att andras lösningar inte ska fungera så bra med det ”alla” har – exempelvis windows eller som i det här fallet ie – så tänker jag inte satsa mitt livs besparingar på detta. Men det är klart, om de tappar tillräckligt mycket marknadsandelar av andra skäl så kanske de blir tvungna. Vore ju lite av poetisk rättvisa om de blev tvungna att själva äta sin gamla dynga till slut …

 5. Tråkigt nog är det abnort mycket problem med Internet Explorer mot Drupal också. Anpassning av vår nättidning mot IE var anmärkningsvärt på mer än ett sätt.

  Inte bara fanns de problem som man hade räknat med, men det visade sig finnas abnormt med rena byggar i IE. Ett exempel var med flytande element där IE visade sig ha en felaktigt implementerad lista över elementen. Ett problem som fick arbetas runt genom osynliga dummy-element, för att så att säga försöka implementera en lista som fungerade korrekt med inte bara defekta IE utan även övriga korrekt fungerande webbläsare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s