Tyskar vill att Google ska bygga ut internet

Enligt idg.se idag så tycker Deutsche telekom att fler stora företag som Google borde hjälpa till att bygga ut internet. De menar att Google som faktiskt utnyttjar nätverken oerhört mycket borde bidra till utbyggnaden istället för att bara ha småkostnader för några servrar.

Vd:n för den tyska telefonoperatören Deutsche Telekom, Kai-Uwe Ricke tycker att företag som till exempel Google borde vara med och betala för utbyggnaden av internet.
– Det borde inte bara vara användarna som ska betala för den här nya världen. Även webbföretagen som använder sig av infrastrukturen till sitt företag borde medverka. Vill inte användarna betala och vill inte företag, så som Google, betala så blir det inga nya höghastighetsnätverk, sa Kai-Uwe Ricke till den tyska pressen.

– De (Google med flera) färdas på våra nätverk som kostar en förmögenhet utan att bidra med mer än några billiga servrar, sa John Thorne, vd för Verizon Communications.

Konstigt nog har väl redan Google börjat bygga eget nätverk i USA på flera ställen. Var det inte Los Angeles bland annat?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s