Internet har mycket att tacka bloggosfären för

Internet har kallats för ännu ett media eller en ny mediekanal. Ett nytt kommunikationsverktyg. Men var internet särskilt mycket media för ett par år sedan?

Egentligen inte, det var mest de traditionella mediernas sidor som syntes i cyberdjungeln. Även om internettidningar och andra små webbprojekt gjordes kändes det inte som ett nytt media, snarare ännu ett sätt att få gamla nyheter på.

Sedan bloggfenomenet blev vida känt har det dock känts annorlunda. Folk läser bloggar fler minuter än vad de läser tidningar. Man läser krönikor, nyheter med intressanta kommentarer, hittar roliga hemsidor och får de viktigaste nyheterna smidigt upplagt på silverfat.

Det är bloggen vi har att tacka för att internet blev den mediekanal många förutspådde och hoppades på. Om man bortser från teknik (som är ganska ointressant för internet egentligen) så kan man utan tvekan säga att bloggosfären (inte bloggen, eftersom en blogg inte gör skillnaden) är det största genombrottet i internets historia.

Är b-blogg ordet vi säger om en blogg som är dåligt skriven med dålig bild och textkvalitet? Och är p-blogg ordet vi kommer säga om knullbloggen om ett tag?

Blogg is the shit.

Annons

En reaktion till “Internet har mycket att tacka bloggosfären för

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s