Cool vädertjänst

För en gångs skull tipsar min lokala tidning Corren om en hemsida eller till något att skriva om här. Idag har de nämligen skrivit en artikel om Erik Larsson i Linköping (heja heja!) som har byggt sajten temperatur.nu. Det är helt enkelt en hemsida där man får reda på aktuell temperatur på olika platser i Sverige. Inget unikt kanske, men det finns vissa skillnader mot andra hemsidor som visar temperatur.

Så här står det på sajten:

  • Till skillnad mot de flesta andra sammmanställningar av temperaturer som finns på internet hämtar temperatur.nu inte data från flygplatser, som ofta ligger någon eller några mil från stadskärnorna. Temperatur.nu hämtar i stället data från privata, kommunala, företagsdrivna och föreningsdrivna väderstationer, som oftast uppdateras mycket ofta och är mer centralt placerade!
  • De temperaturangivelser som står efter respektive stad är de senaste uppmätta värden temperatur.nu har tillgång till. Normalt är de värdena inte äldre än 10 minuter!

Helt klart något annat än vanliga vädertjänster. Förutom huvudfunktionen finns även lite andra små användbara funktioner. Som att se en grafisk kurva över temperaturskillnaderna mellan olika perioder.

I artikeln i Corren säger bland Erik bland annat att han "jag har lagt sjukt mycket tid på det också", vilket är förståeligt. Jag hoppas dock att han får lite inkomster från den smarta reklam han har på sidan. Förutom ett par google adsense- annonser har han även fixat så att man kan komma till hitta.se och se exakt var temperaturmätaren finns.

Kul idé som förenar nytta med inkomster. Temperatur.nu kanske inte är världens bästa tjänst som finns, men den är bra och väl värd ett besök. 

Annons

3 reaktioner till “Cool vädertjänst

  1. Pingback: fgtrchvbtrhtr
  2. Pingback: Amateur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s