Carcasherdotcom seocontest

Jag har gjort en liten tävlingssida för tävlingen ”Carcasherdotcom seocontest” som jag tidigare nämnde i ett inlägg. Inte för att jag har någon chans mot alla duktiga sökmotoroptimerare världen över, utan bara för att det är kul. Dessutom kliade det i fingrarna till att slänga ihop en liten snabb hemsida.

Carcasherdotcom seocontest heter sidan som ni förstår. Vill ni länka till den så länka gärna med orden ”carcasherdotcom seocontest” då det hjälper mer än om ni bara skulle skrivit andra ord i länken. Så att säga…

När jag suttit och skrivit har jag också kommit till insikt i att jag är väldigt dålig på engelska. Främst grammatik, men även rent ordmässigt. Speciellt när jag ska skriva om annat än skoluppsatsämnen som film och musik.

Jaja, orka prata mer om mig just nu. Vill ni veta mer om Carcasherdotcom seocontest – tävlingen finns det väldigt bra information på tävlingens egen hemsida. En fråga är också, nån som vill byta länk? Hör av er isåfall…

Carcasherdotcom seocontest.

Missa inte heller Marcus Westbergs blogg om Carcasherdotcom seocontest.

Annons

18 reaktioner till “Carcasherdotcom seocontest

 1. Nepp, men å andra sidan bedömer inte sökmotorerna kodningen mest. Det är innehållet som räknas, som man brukar säga…

  Felen i valideringen ska jag självklart försöka fixa, men tabellbaserad har fungerat förut…

 2. Att sidan är ”XHTML 1.0 Transitional” kompatibel d.v.s (100% rätt kodad) kommer långt ner på listan om man skulle räkna upp vad som är viktigast i sökmotoroptimering. (SEO)

 3. Visst, en Lamborghini med en liten Fiatmotor ser fortfarande ut som en Lamborghini.
  Semantiskt korrekta sidor är knappast något negativt och inte heller korrekt kodade sidor eftersom det lätt blir osemantiskt annars.
  Jag skulle aldrig få för mig att anlita någon som håller på med sökmotoropt men som inte lyckas göra sina egna sidor bra – vem skulle anlita en rörmokare som inte kan fixa läckande kranar i hemmet?

 4. Det är sant Patrick. Men jag utger mig inte för att vara nåt bättre än en riktigt nybörjare, som bara använder de enklaste metoderna.

 5. Jobbar man med SEO som proffs bör man nog hålla sig till strikt kodning och dessutom ha det själv på sin företags sida för att visa kunderna att man är en seriös aktör. Men att man har några Fiat´s i garaget och inte bara lyxbilar är helt ok.
  Om man kräver som kund att samtliga inlänkar ska komma från enbart perfekta validerade sidor som dessutom är värdefulla så får man också betala därefter.

  Bottom line…

  Man ska göra sidor för besökaren, men försöka anpassa sig till allt det andra så gott som det går.

 6. Kring validering av kod är det ju värt att tänka på att den parsning som sökmotorn gör antagligen är högst annorlunda från en normal HTML-parsning.

  Ändamålet är ju helt annorlunda jämfört med en webbläsare. Det verkar därför inte särskilt troligt att sökmotorn förutom sin normala parsning dessutom skulle validera om sidan följer standarder.

 7. Pingback: deep purple

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s