Bra succébloggar, varför blir de succéer?

Nu finns det sjukt många bra bloggar. Vissa har väldigt många besökare, andra inte. En del förtjänar de höga besökarantalen, andra inte. Det finns hela världar av bloggar och man hinner inte läsa hälften av alla de inlägg som man skulle vilja. Ett problem visst, men det tänkte jag inte fundera kring idag. Jag tänkte tipsa om några riktigt bra bloggar som alla har en ganska bred målgrupp och många besökare. Alla är succéer. Eller ska bli.

Jag tänkte börja med Bloggywood – en blogg om film. Det är en utomordentligt bra blogg som alltid håller sig till ämnet och som alltid är välskriven. Snygg är den också, och tiden mellan inläggen är lagom. Det jag tror gör den till en riktigt succéblogg är alla de faktorer jag räknat upp. Snygga bilder, rappt tempo, alltid aktuell, tilltalande design och interaktivitet för besökarna i form av tävlingar och omröstningar ger den perfekta bloggen om film.

En annan blogg som på kort tid blivit väldigt populär är Tjuvlyssnat: samtal i Sverige. Idén är genial och bloggen kan bli hur stor som helst. Har framtiden för sig, trots att den redan är så populär som den är. Visar att det inte behöver vara särskilt avancerade idéer som blir succéer…

VM- låtar 2006 har också på kort tid fått många besökare. Ett väldigt nischat ämne som ändock berör många, ligger dessutom perfekt i tiden. Den fick lite uppmärksamhet bland sina första inlägg och sen har det bara rullat på. Sjukt många besökare för en sådan blogg egentligen…

En blogg som borde få mer uppmärksamhet och framförallt fler besökare är resebloggen Travelaid. Riktigt bra blogg som både är snygg, välskriven och väluppdaterad. En anledning till att den inte är populärare än vad den är (ganska populär är den nog ändå) är kanske, lite fundersamt komisk nu, att sidan mer ser ut som ett resebolags sajt än en blogg vid första ögonkastet. Travelaid hoppas jag på i framtiden. Någon bättre reseblogg har jag inte hittat hittils i alla fall…

Annons

21 reaktioner till “Bra succébloggar, varför blir de succéer?

 1. oh no! nu blev ju min bloggar-att-kolla-då-och-då-lista ännu längre! 😀

  41 st nu… gaaah! +2 = 43 st! hm… jaja hehe

  Har faktiskt inga bloggar om film, vet du några fler? Ska söka runt lite, tackar iaf! 😀

 2. Konstigt att du nästan bortser från det som iallafall gör alla mina favoritbloggar till favoriter nämligen att de är så jävla unikt bra skrivna så att man omöjligt kan få dess like i traditionella medier. Bäst är weirdscience.se (testa den, Ted, även om den mer är om TV än om film), och Martin Gelin, Anna Hellsten, Sigge, Konrad, Addison, osv som alla har det gemensamt att de är så bra skrivna att det är en njutning att läsa.
  Men det kanske är olika, alla kanske inte prioriterar själva läsandets njutning utan vill ha mer av ”interaktivitet”? Visst, många bloggar gillar man ju för att de tillhandahåller andra saker än text, t ex kul bilder, ren humor, nördig sakkunskap osv.

 3. Men det är väldigt subjektivt vad som är bra. Men visst, bloggar med i mitt tycke bra innehåll blir aldrig välbesökta. Bara det, att mina tips ser nog helt annorlunda ut jämfört med dina. ”So ist das Leben, manchmal Wein,manchmal Wasser”

 4. weirdscience.se hade lite för långa texter vilket gör det tungt att läsa igenom varje inlägg (om man absolut inte har nåt annat att göra däremot, fast då läser jag hellre en bok)…
  inte som denna blogg alltså, där det finns styckeuppdelning, färger och länkar som gör allt lite roligare 🙂

 5. Intressanta tankar allihopa! Nixon, visst håller jag med dig. Jag läser själv många av de bloggar du nämner och det är absolut viktigast med texten. Wierdscience är jättebra, men som ted nämner är inläggen ofta lite för långa för att orka plöjas igenom. Men har man tid så visst!

  Sedan ska man ta i beaktning att jag bara bedömt bloggar som har ett visst givet ämne och som många kan vara intresserade av. Jag har inte bedömt personliga bloggar, som i viss mån t.ex. Sigge är.

 6. Tja Anton!

  Roligt att du tog med oss som up-and-coming! Vi håller med dig om att Travelaid kanske skulle behöva ett par blogg-element till, vi arbetar på det. Som lite reklam kan vi tipsa om vår artikel om Tickets onlinebokning som håller förvånansvärt låg standard!

 7. Sant sant Dawnlord! Självklart gillar jag din succéblogg ;)… Den här gången bedömde jag dock bara nischade bloggar, din blogg kan ju handla om allt mellan mig och politik.

  Rätt stor spridning :P..

 8. har oxå ställt frågan. Vilka är de som får flest besökare. vissa bloggar som har flera tusen eller hundra besökare är inte ens bra?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s