Årets sajt Aftonbladet enligt Internetworld

Det är med ganska stor besvikelse jag ser att Aftonbladet.se blev årets bästa sajt 2006, enligt Internetworld.

"Om Topp 100 var en boxningsmatch hade den vunnit på knock-out." Så formulerar juryn valet av Aftonbladet som Sveriges bästa sajt 2006. Tolv år efter starten når kvällstidningen en ny topp med en maffig tv-satsning och ny interaktivitet i form av forum, eftersnack och bloggar. Resultatet är den kompletta nyhets- och underhållningssajten med redaktörer som är mästare i att skriva så man klickar.

– De har varit med längst och hela tiden kämpat för att ligga i frontlinjen. I år har de storsatsat på interaktivitet med forum och bloggar och då var det inte så mycket snack om saken, kommenterar Mikael Zackrisson, chefredaktör för Internetworld.

– Aftonbladet har inte bara bra idéer. En webbsatsning handlar om så mycket mer. Rätt folk i organisationen, förmågan att sälja in webben till resten av företaget, modet av våga försöka. Och en stor dos tålamod. Aftonbladet har allt det där. 

Enligt mig är verkligen inte Aftonbladet sveriges bästa sajt för tillfället. Folk har klagat på att Expressen.se innehåller mycket reklam. Tittar man på Aftonbladets sajt innehåller den mer och framförallt tyngre reklam än konkurrenten Expressen. I övrigt lämnar Aftonbladet mycket att önska; både i design, innehåll, läsbarhet och skriftligt. Webben är nog den enda platsen där kvällsblaskorna blir hyllade för sitt konstiga innehåll…

Det ska tilläggas att de bättrat sig mycket det senaste året. Å andra sidan finns väldigt många andra sajter som förtjänar titeln "Årets bästa sajt".

I de andra kategorierna finns många bra sajter. Många val kan diskuteras men den listan jag kan hålla med om mest är "Årets nykomlingar". Alla de sajterna är värda sin uppmärksamhet. Listan på årets nykomlingar:

1 Itunes
www.apple.se/itunes

2 Prisjakt
www.prisjakt.nu

3 Fan TV
www.fantv.se

4 Näringsliv 24
www.n24.se

5 Podradio
www.podradio.nu

Länkar.

Internetworld – "Aftonbladet är årets bästa sajt".
Aftonbladet- "Aftonbladet.se bäst igen".

Knuff.se- sökning "årets bästa sajter". 

Annons

11 reaktioner till “Årets sajt Aftonbladet enligt Internetworld

 1. Aftonbladet är väl årets sämsta site. Om vi bortser från den tveksamma journalistiken som den representerar är den både ful, svårnavigerad och fruktansvärt reklamproppad.

  Det här luktar surt.

  Silktide Sitescore ger den 8.0 och det är mest för att den är så populär. 6.1 i design samt varningar om att handikappade säkert har problem att läsa den.

 2. Jag håller verkligen med. Skrev en grej om de tio bästa resesajterna och kunde inte låta bli att nämna Internetworlds dåliga omdöme över att välja aftonbladet som bästa sajt. Den har ju inte ändrat utseende på 12 år!

 3. FYI: Aftonbladet bytte design så sent som i februari 2006. Designen har ändrats kontinuerligt under åren, inte mycket varje gång, men skillnaden är ändå väldigt stor om man ser några år tillbaka i tiden.

 4. Jo, det är sant. Men å andra sidan har de aldrig lyckats skapa en bra och fungerande design. Jämför man svt.se med Aftonbladet.se ser man direkt att svt.se är bättre.

  DN.se också, som borde tagit både aftonbladet och expressen…

 5. Både DN och SvD är klart bättre än Aftonbladet. Men Bonnier kanske har utövat påtryckningar på de stackars journalisterna på idg….

 6. Pingback: rtpvhhilsi
 7. Pingback: Amateur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s