Svårare att marknadsföra sig på internet

Enligt en artikel på Webpronews blir det allt svårare att marknadsföra sig på internet. Grafiska banners ignoreras mer och mer och drar inte någon uppmärksamhet till sig, hur lockande de än är gjorda. Adblock (en Firefox- extension) och Operas Content blocker har stor del i det beteendet. Men tänker vi efter så beror nog beteendet även på att vi sett för många banners genom åren…

Däremot fungerar textannonser i till exempel Google Adsense- annonser fortfarande mycket bra. Vi irriterar oss inte på textannonserna och är texten lockande med något man är intresserad av klickar man gärna.

Artikeln säger inte mer än vad jag redan visste om mina egna surfbeteenden. Men den är bra och läsvärd. För visst stämmer det ganska bra med de flestas surfbeteenden?

(Tipset via WN.)

Annons

3 reaktioner till “Svårare att marknadsföra sig på internet

 1. Inressant!
  Själv har jag alltid ignorerat adsense-annoser.
  men å andra sidan ignorerar jag banners med 😉

 2. De värsta annonserna är de som tar över hela bilden och som inte går att stänga. Det brukar ju ta ett par sekunder innan man hittar det gömda x-et. Och visst, popupannonser stängs ner automatiskt så de är helt värdelösa också.

  Våra sökboxannonser på travelaid.se fungerar dock hyggligt, och likaså kampanjinriktade banners.

 3. Adsense fungerar helt säkert bra jämfört med banners sedan tycker jag att det är att ta i att säga att Adsense fungerar bra. Jämfört med många andra marknadsföringslösningar för Internet har Adsense en lång väg att gå.

  Det råder t.ex. knappast någon tvekan att både annonsörer och publicisterna båda vinner på att förhandla fram en specifik annonseringslösning. I detta fall kan annonsen placeras ännu mer relevant och anpassas för de särskilda behoven som finns.

  Adsense fyller nog primärt sin roll för annonseringslösning mot små webbplatser där det inte lönar sig att förhandla fram särskilda annonseringslösningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s