Istheshit.net blir handelsbolag

Istheshit.net är ökänd i ungdomskretsar och tittar man runt bland bilderna får man sig många goda skratt. Från början var det ett hobbyprojekt men efter att de börjat sälja t-shirtar på sajten har sajten helt plötsligt börjat dra in 30 000 kr i månaden. Därför startar de nu ett handelsbolag.

Istheshit.net är ett hobbyprojekt som startades av Linus Olsson och Anders Hultberg. Sidan är ett virtuellt sätt att säga att man tycker något är ”the shit” alltså att något är suveränt.

Sidan fungerar som så att användaren laddar upp en bild på något de tycker är ”the shit”, till exempel en bild från sommaren, genom att gå till exempelvis summer.istheshit.net och publicerar bilden där. Hittills har över 70 000 subdomäner skapats (med bilder på saker som någon tyckt är ”the shit”), och siten besöks av över 10 000 unika besökare om dagen.

På skoj började Linus Olsson, som är grafiker, skapa t-shirtmotiv och lägga upp på siten. Försäljningen exploderade och nu säljer de t-shirts för mer än 30 000kr per månad.

”Till och med Webbhallen säljer våra t-shirts” säger Anders.

”T-shirts var något som var kul att designa och lägga upp på siten då jag på dagarna jobbar som grafiker. Webshoppen, produktion, betalningar osv står Spreadshirt för vilket gör att vi kan behålla våra vanliga jobb och slipper packa t-shirts dagarna i ända” säger Linus.

Denna framgång ihop med potentiella reklamintäkter gör att istheshit.netIstheshit.net på benen igen och till vintern ska siten vidareutvecklas och komma i en version 2.0, framförallt hoppas de växa internationellt.

Ännu ett bevis på att om man vill tjäna pengar på unga människor via webben så är det humor och nöje som man ska satsa på.
Missa inte min sammanställning av de roligaste bilderna på istheshit.

Annons

3 reaktioner till “Istheshit.net blir handelsbolag

  1. ”helt plötsligt börjat dra in 30 000 kr i månaden.”

    Tänkte bara förtydliga att det syftar på omsättning av tshirtförsäljning, det vi får är provision på omsättningen, mao inte 30’000 i månaden, tyvärr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s