Åre 2007 .com köpt av Åre 2007. Porrsajten nedsläckt.

Gänget bakom Åre 2007 har haft en hel del att tänka på sedan domänen Åre2007.com lades upp som en porrsajt. Organisationen bakom Alpina VM nästa år, Åre 2007, köpte därför kontrollen av domänen för att inte behöva bli ihopkopplad med en porrsajt. Åre 2007s officiella sajt har adressen Are2007.com.

Åre 2007 AB fattade i samband med att bolaget bildades ett beslut att använda http://www.are2007.com som officiell webbsajt. Samtidigt beslutades att de adresser som liknande den officiella adressen skulle skyddas, allt för att undvika att de kunde användas av mindre seriösa aktörer. Sammanlagt har 11 adresser registrerats. Adressen http://www.åre2007.com köptes av ett Englands-baserat företag redan i maj 2001, det vill säga innan Åre 2007 AB bildades, och har varit inaktiv fram till nyligen då den dök upp i form av en porrsajt.

Adressen har fått stor medial spridning och Åre 2007 AB vill med hänsyn till sponsorer, partners, aktiva och andra intressenter agera så snabbt som möjligt för att den aktuella sajten och dess innehåll ska försvinna. Åre 2007 AB har nått en uppgörelse och har nu kontroll över domänen, och därmed kommer sajten att tas bort omgående. (Are2007.com)

Åre 2007

Ännu ett exempel där motsvarande IDN-domäner har skapat stora problem. Överlag så är det inte lätt att veta vilka domäner som är aktuella att registrera för framtiden. Företag, organisationer mfl vill inte bli ihopblandade med sajter som innehåller olämpligt material – å andra sidan får ju domänägaren lägga upp vad den vill på domänen.

Annons

2 reaktioner till “Åre 2007 .com köpt av Åre 2007. Porrsajten nedsläckt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s