Wifi-tjuvar gripna

Engelsk polis har för första gången någonsin arresterat två personer för ”wifi-stöld”, efter att de olovligen använt andras bredband.

En av de gripna plockades upp av polisen efter att boende i området sett honom använda sig av en laptop i sin bil, som stod parkerad utanför ett hus.

– Trådlöst internet stannar inte vid väggarna i ditt hem, säger Tony Humphreys, polis i Redditch, till The Telegraph.

Intressant är det, att man numer kan bli arresterad för att ha surfat på andras internet. Något som otaliga personer gör dagligen, både lite här och där. Själv kan jag väl tycka att det är lite fjantigt då det oftast inte utbyts så mycket farlig information. Men det är tanken, eller rättare sagt möjligheterna, som är farliga. Frågan är självklart: ska det vara förbjudet?

Kanske dags att börja använda FON? Det gör jag – då kan man både dela med sig och surfa på andras nätverk. Dessutom behöver man inte bekymra sig om krypteringen (om man inte vill ha någon särskild sådan), FON fixar biffen. Nackdelen är dock att det ibland kan kännas lite segt. Trots inga andra uppkopplade på nätverket.

FON Router

Via Realtid.se

Annons

2 reaktioner till “Wifi-tjuvar gripna

  1. Stöld av elektroner i vågrörelser verkar vara ett långsökt brott… Om man har en 3g-telefon inkopplad finns ett vattentätt försvar. Det blir nog nästa postning på min blogg. Lagom första maj-underhållning när man inte vill demonstrera…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s