Google har köpt Jaiku

Google har idag köpt Jaiku, enligt Jyri Engeström och deras blogg. Ett bra köp av Google… Twitter hade blivit för dyrt och Jaiku är i grund och botten en väldigt mycket bättre tjänst, samtidigt som Google stärker sin position i Europa.

Så vad händer nu?

That said, new user sign-ups have been limited for the time being. The idea here is to enable our team to get right to work with Google’s engineers on delivering a new, better service to you as quickly as we can instead of spending our efforts on optimizing the current back-end. Existing users will still be able to invite their friends, and those who are not yet on Jaiku can send us a request for an invitation to join.

Bara det inte blir som med Jotspot att de stängde hela tjänstens fortlevnad i alldeles för många månader. Ur min synvinkel skulle jag nog hellre se en social tjänst fortsätta växa istället för att stänga den pga ett uppköp.

Google och Jaiku har satt ihop en FAQ kring köpet, något som blivit standard vid Google-uppköp. Enligt den är köpeskillingen också konfidentiell.

gj2.png

Uppdaterat:
Fler skriver om Jaiku-köpet, som åtminstone i mina ögon är en av de större social-media-uppköpen från Europas synvinkel. Techcrunch skriver intressant som vanligt, Read/WriteWeb också liksom Sriram Krishnan, IDG, HS.fi (på finska) mfl.

O’really tror att Google köpt Jaiku för dess starka kompetens inom mobila applikationer, medan jag tror att de valde Jaiku före Twitter för att det är den bäst utvecklade microbloggsplattformen idag som de dessutom utvecklat oerhört bra för mobilt användande. Twitter är inte bättre, även om dess design och utformning är mer amerikanskt.

Bloggade även om uppköpet på Primelabs blogg.

Annons

5 reaktioner till “Google har köpt Jaiku

  1. Hei.

    Jeg har kikket gjennom bloggen din, og undres om ikke du kunne ha interesse av et fellesnordisk, borgerjournalistisk blogprosjekt.

    Hvis så, kunne du tenke deg å overveie dette — eventuelt spre ”det glade budskap”?

    For øvrig er det en god blog du har her (hvilket også foranlediget min henvendelse).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s