Varför USA är en nyckelmarknad

USA är kapitalismens mecka och på många sätt och vis en nyckelmarknad för världsdominans med en innovativ tjänst. Varför?

 • De är många. Det är klart att Indien har fler invånare men också mycket svårare att nå. USA är tillräckligt många för att tjäna riktigt mycket pengar, i alla fall.
 • De är köpgalna. Amerikanarna har mer pengar och konsumerar mer än någon annan. De köper inte bara mycket, utan även i storpack.
 • De är öppna för nya förslag. Alla förutom Mcdonald´s och Coca-cola tävlar om konsumenterna (de har redan vunnit, alltid). Amerikanarna tar gärna till sig nya produkter, innovationer och nyheter. Det finns en anledning till att Silicon Valley blivit ”the place to be”  för start-ups.
 • De är inflytelserika. Vissa europeiska företag säger t.o.m. ”Vår tjänst är populär i USA, alltså måste ni också gilla den!”. Det som sägs, säljs och görs i USA kommer till Europa och resten av världen 1-2 år senare. Så är det alltid. Når man marknaden i USA har man redan hälften vunnet. Tänk på Facebook eller alla andra saker som amerikaniserat oss.
 • I USA finns både annonsörer, investerare och användare/köpare – helt enkelt för bra för att vara sant. Dessutom inom alla branscher och områden!

Några fler bra anledningar till att man ska tänka USA i en tidig expansionsfas/lanseringsfas?

morans.jpg

Annons

2 reaktioner till “Varför USA är en nyckelmarknad

 1. Det första jag såg var rubriken, sedan bilden och förväntade mig att du skulle basha amerikanare som är dumma nog att inte kunna stava till moron. Men kanske är det därför de köper så mycket skit? 😉

 2. Amerikaner blir ju uppfostrade till att tro på sig själva på ett helt annat sätt än i Sverige också.

  De är också helt sanslösa när det gäller en buzzad produkt. Trots sin ”individualism” följer de varandra som en skock får.

  Jag respekterar dock amerikaner trots deras brister. Tycker de får oförtjänt mycket skit i Sverige, det är ju ganska trendigt att jänkarbasha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s