Tips för konferensbloggare

Det har varit ett antal internetevents senaste tiden. SIME, HubbHub och senast idag Disruptive Media. Webbrävarna (hej Jocke, Lotta, Niclas och Björn) har vid dessa events livebloggat och varit aktiva i framförallt Jaikus backchannels. Sällan skådad aktivitet i en backchannel har jag sett som på idag på Jaiku-channeln för Disruptive Media! Vilket jag som inte kunde närvara uppskattade mycket!

Om jag skulle tipsa en livebloggare om tre saker skulle de vara:

  1. Ha med egen 3g-uppkoppling. Wifi-anslutningar har en tendens att gå ned på sådana här events…
  2. Spara ofta, publicera ofta!
  3. Sammanfatta, inte berätta.

Nu är det faktiskt så väl att två rävar i liveblogg-sammanhang gjort ett litet digitalt häfte (pdf) med tips för den som tänkt blogga på konferenser! Väldigt konkreta och bra tips. Många är ganska underförstådda men jag tror det kan vara bra att fundera över upplägget för sitt bloggande ibland. Inte minst när man gör det i racerfart…

Annons

6 reaktioner till “Tips för konferensbloggare

  1. Tack, jag håller starkt med om att det sammanfattas alldeles för lite. Bloggaren måste tillföra mervärde till presentationen genom att sammanfatta eller tycka till om den, inte bara skriva av slides:en.

    Annars finns ju faktiskt presentationerna ofta uppe på i videoformat.

  2. Hej Anton,
    trist att du inte kunde vara med (nästa gång kanske?), MEN! Vi kommer lägga ut slides och video på de flesta av talarna under dagen och morgondagen. Så du får vara med i efterhand 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s