Även Digg går med i DataPortability workgroup

För ett par dagar sedan kunde vi läsa hos bland andra ReadWriteWeb att Microsoft joinar Dataportability workgroup, något som redan Google och Facebook gjort. Nu har även Digg valt att gå med, som senast i raden av större internetbolag. De skriver på sin blogg:

Digg has joined the DataPortability Project, a group of websites cooperating to help you securely use your data however you want. Why? Because you own your data. It’s that simple. From the start, Digg has supported the idea that you own your own data.

Want to sync your Digg friends network with another service? We want to help you do that.

Want to use your Digg activity to get recommendations from another web site? We’re working on that, too.

Det blir väldigt stor tyngd i sådana här initiativ när jättar som Google, Facebook, Microsoft och nu Digg faktiskt väljer att vara del av det. Vi närmar oss framtiden, helt klart, och jag tycker det känns väldigt bra att jättarna väljer att samarbeta i dessa frågor. Standardiseringar på internet har visat sig vara effektiva, men ack så jobbiga när en monopolaktör inte väljer att följa dem (läs Microsoft och Internet Explorer). Nu är det bara att vänta och hoppas att detta leder till något som vi användare i slutändan tjänar på.

Annons

En reaktion till “Även Digg går med i DataPortability workgroup

  1. Helt klart framtiden! Frågan är hur lång tid det kommer ta för dessa jättar att komma fram till något konstruktivt som faktiskt implementeras…

    Det visar dock att saker rör sig i rätt riktning, vilket alltid är glädjande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s