Gratis bok, Wikipedia, open source och mycket annat

Stefan Engeseth tipsar om att Farida har släppt sin doktorsavhandling som bok, fritt. Den handlar om förhållandet mellan kreativitet och välmående.

Urban skriver om att tyska Wikipedia ska släppas i bokform. Compete har förövrigt en del intressant statistik att bjuda på om Wikipedia, som visar hur vårt beteende gentemot det öppna uppslagsverket är på riktigt.

Vad är nackdelarna med open source? Lifefeed funderar.

Jag har börjat få spam på Facebook. Någon annan som märkt av detta?

Vad är väl en måndag utan Google, som annonserar i sitt eget sökresultat på ”Brand advertising” strax över Facebooks liknande annons. Youtube når förövrigt nya målgrupper uppåt i åldrarna. Mainstream är ordet för tjänsten som lanserades för bara tre år sedan.

Loic Le Meurs Seesmic har lanserat en WordPressplugin för videokommentarer. Det blev mycket hyllningar och rabalder när Techcrunch började använda detta plugin och jag kan bara instämma i hyllningskören: det är jäkligt coolt! Det låter säkert jobbigt med videokommentarer men i takt med att allt fler har inbyggda webcams så är det inget problem. Och Seesmic har verkligen lyckats göra det enklare än vanliga textkommentarer.

Annons

En reaktion till “Gratis bok, Wikipedia, open source och mycket annat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s