Världens smartaste blogg

Fredrik Lindström skrev en bok som hette ?Världens smartaste ord?. Egentligen kanske den inte handlar om de smartaste orden. Men den handlade om ord och det är därför jag även tar mig friheten till att sätta den rubrik som jag sätter, kort och gott handlar det här inlägget om en väldigt bra blogg.

Google har inte lagt många kronor på marknadsföring. Genom mun till mun- metoden samt väldigt mycket gratisexponering i media har sökmotorn fått väldigt mycket gratisreklam. Det är först i nuvarande läge, när Google är en miljardindustri som de börjar lägga några få kronor på marknadsföring (eller gör de inte ens det fortfarande?).

Ärligt talat behövs knappt marknadsföring från deras sida.. Om Google släpper någon nyhet så vet hela it- världen det senast dagen efter och de vanliga användarna upplyses genom mun mot mun- metoden. Men hur kommer det sig att de så pass lätt informerar hela världen om en nyhet? Google Blog heter den.

Google blog är nog enligt mig världens smartaste företagsblogg. Hela Googles marknadsföring bygger på att de lanserar en produkt eller nyhet genom bloggen som sedan hela bloggosfären och media snappar upp. Och whips så kan mun mot mun- metoden börja igen.

Visst får man tänka på att det endast är i Internetvärlden något sådant kan fungera. Jag tror inte direkt NCC skulle kunna bygga sin marknadsföring på samma sätt. Men Google har lyckats riktigt bra…

Världens smartaste företagsblogg är helt klart Google blog.

Annons

En reaktion till “Världens smartaste blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s