Aftonbladet har startat ny bloggtjänst

Och den verkar faktiskt slå Expressens bloggtjänst. Aftonbladet Blogg är både snyggare och mer välfungerande än Expressens. Bloggansvarig på Aftonbladet är den välkände bloggaren Sigge Eklund som ligger bakom Bloggportalen.se, vilken Aftonbladet köpte upp i höstas.

Bra blogginlägg och duktiga bloggare kommer lyftas fram i det så kallade "Läsarbladet". Sigge intervjuas i en väldigt intressant artikel av Dagens Media och där säger han bland annat detta:

På Läsarbladet finns en stående inbjudan till läsarna att skriva egna artiklar som publiceras på sajten. Och Sigge Eklund tror att Aftonbladet Blogg kan vara ett sätt att hitta nya skrivartalanger.

Genom att folk börja blogga hos oss blir det lättare att hålla ett öga på duktiga skribenter, säger han. De bidrar också till att skapa ett intressant innehåll på Aftonbladet.se, som förhoppningsvis gör att våra läsare knyts ännu starkare till sajten.

Är det här ett svar på Expressens läsarbloggar?

– Nej. Det här är en utveckling som har pågått långt innan Expressens premiär. Det här är en gedigen bloggtjänst som kan jämföras med de redan etablerade bloggtjänsterna.

Som sagt verkar tjänsten mycket lovande och den kommer antagligen klå Expressens bloggsatsning rätt hårt. Trots att de köpte fel tjänst (bloggportalen), som så många tycker. Allt blir inte som man tror…

Annons

2 reaktioner till “Aftonbladet har startat ny bloggtjänst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s