Diskussion kring reklam på bloggar

Eller snarare annonsörer. Beta Alfa 2.0 startade funderingarna och både Uppkopplat samt Eniro blogg funderar kring ämnet. Själv tycker jag att många av de större svenska "vanliga" sajterna är väldigt överskattade, bloggar är som sagt väldigt nischade och bra när det gäller riktad annonsering.

Än så länge är den svenska bloggosfären för liten. Eller bloggarna, med undantag för vissa modebloggar, för dåligt besökta. När de nischade bloggarna blir bättre besökta än nyhetssajterna – ja det är då det blir intressant för företag med annonsering på bloggarna.

Ett väldigt bra exempel på bra bloggannonsering är Macfeber. De har haft en integrerad annons i designen ganska länge nu, först från Office: Mac och nu för Apple store. I och försig är den senare en vanlig Tradedoubler- annons. Men tanken är god och sådana annonser lär fungera betydligt bättre, både för försäljning och design, än vanliga bannerannonser.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s