Liten utvärdering av bryggeriernas sajter.

Jag pratar om öl. Om pilsner. Eller egentligen om deras bryggeriers hemsidor. Jag tänkte börja med Åbro.

Åbros hemsida är både snygg och välfungerande. Innehållet är bra och det finns mycket att upptäcka och utforska. Som bryggmästaren Alberts Ölskola till exempel. Fyra lektioner om allt som är värt att veta om öl, en jättebra text för alla som är intresserade! Läsvärt! Betyg till Åbro: 5 av 5.

Spendrups däremot har ingen riktig sida. Åtminstone inte som fungerar för mig. Skriver man in http://spendrups.se kommer man till den här sidan, en login- sida för deras administration- antar jag. Helkonstigt. Försöker man med http://www.spendrups.se får man åtminstone se loggan, datumet och att "sidan håller på att laddas". Bara det att den aldrig slutar laddas. Eller jo, den slutar ladda. Men enbart om man använder Internet Explorer, med Firefox gör den inte det. Om man nu använder Explorer så fungerar sidan. Den är dock inte bra för det. Det mesta fungerar dåligt och den lilla information som finns är usel. Tråkigt då Spendrups annars är ett bra ölmärke. Betyg till Spendrups: 1 av 5.

Carlsberg är nog det ölmärke som gör överlägset mest reklam. De satsar väldigt mycket på marknadsföring, både genom tv- reklam och sponsring av t.ex. golftävlingar. Därför är förväntningarna på deras sida självklart störst. Och visst fungerar deras sajt bra. Både den svenska och den engelskspråkiga. Snyggast och coolast är självklart den engelskspråkiga, men det hade man ju räknat med. Innan man hittat till guldgruvan som sidan till viss del är kan man dock ha villat bort sig, många pop-up fönster och liknande är det. Man kan hitta statistik om öldrickande eller så kan man besöka en ölskola likt Åbros. Eller varför inte lära sig hur man gör egen öl? Designen behöver det filas lite på men överlag är Carlsbergs sajt fylld av bra fakta och roliga lekar. Och ta i tanken att jag nu bedömer den svenska sajten, den engelska låter jag gro till ett annat tillfälle. Carlsberg ger jag 4 av 5 i betyg.
Vi svenskar dricker 55 liter öl per person och år. Alltså en ansenlig mängd. Många ölmärken och bryggerier finns det och de tre här över är tre av de större. Marknadsföringen för dem börjar bli allt viktigare då spritimporten ökar drastiskt…

Uppdate: Reklamfeber hänger på.

Annons

6 reaktioner till “Liten utvärdering av bryggeriernas sajter.

  1. Spendrups får 0 av 5 enligt mig. En hemsida som inte fungerar oavsett webläsare är inte en duglig hemsida. Gör om, gör rätt säger jag till Spendrups.

    I övrigt rätt bra poängsatt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s