Att kommentera på andra bloggar ger många fördelar

De flesta bloggare har nog insett att ett av de bästa sätten för att marknadsföra sin blogg är genom att kommentera andras blogginlägg. Man blir sedd av alla andra som besöker just det blogginlägget och man antagligen fler besökare. Men det finns fler fördelar.

När man kommenterar andras blogginlägg ska man självklart fylla i adressen till sin blogg. Har man ett Blogger- konto länkas profilen istället för adressen till bloggen och det är inte att föredra. Finns det möjlighet ska man fylla i sin webbadress och namn som vanligt, så att det blir som en vanlig länk till sin blogg.

Varför då? Det beror inte bara på att profilen blir ännu ett steg till din blogg och många besökare missar att gå vidare ända till bloggen då. Sökmotorerna är största anledningen.

Lättaste sättet att fiska länkar (i sådana här tider när SEO är så pass viktigt) är helt enkelt att kommentera andra bloggars inlägg. Sökmotorerna ser nämligen de här kommentarerna som en vanlig länk till sidan och är inte lika värdefull som en om bloggaren skulle ha länkat till din sida i något inlägg, men väl som en vanlig länk till din sida.

Därför är det viktigt att när man får chansen kommentera andras bloggar. Självklart ska man inte göra det bara för sakens skull (även om man ibland kan tro det) men det är ett smart sätt att marknadsföra sin blogg på.

Företagsbloggar är lite dumma när det gäller just detta. Få om ens några av dem kommenterar andra bloggar, antagligen på grund av okunskap och lite för stor respekt för deras kunder.

Men som sagt. Kommentera är väldigt smart ur många synvinklar. Några extra besök och dessutom en länkning som leder till större respekt hos sökmotorerna.

För bra för att skita i.

Annons

27 reaktioner till “Att kommentera på andra bloggar ger många fördelar

 1. Uhm, men de flesta större bloggverktyg — inklusive det du själv använder — bekämpar väl kommentarsspam genom att automatiskt lägga till ‘rel=”nofollow”‘ i länkar i kommentarsdelen, så att länkar i kommentarer inte indexeras.

  I så fall vinner man ju föga in ingående länkjos på att kommentera på andras bloggar (därmed förstås inte sagt att det inte kan vara smart av andra skäl).

 2. Var det så här du menade?
  Besök mig på http://www.brobytornet.se/

  eller ska det vara en blogglänk så här : http://blogg.expressen.se/brobytornet/
  eller http://blogg.aftonbladet.se/45/

  Som du ser har jag flera bollar i luften men är novis på finesser.
  Mina bloggar är rätt välbesökta trots att huvudkategorin Konst & Kultur är rätt smal jämfört med alla som syftar på sex t.ex.
  Kulturen kan behöva den sortens draghjälp i bloggöknen som du bjuder på. Tack!

 3. Jag kom inte på något att skriva än:
  Dercios av Persien oskadliggjorde sina fiender genom att flå dem levande.

  🙂

  Men det är sant som Johan skriver, många verktyg har ”rel=nofollow” till kommentarerna.

 4. Det är sant. Men inte de flesta. Tittar man på hur många inlänkningar man fått via Google, Yahoo eller MSN så finns en hel del kommentarer med.

  Brobygubben; det har inget med det att göra. Du ska helt enkelt bara skriva in din hemsideadress där det står ”hemsida” när du kommenterar…

 5. Vi tar gärna mot lite fler besökare av dig ;).

  Problemet svenska kommersiella bloggare står inför (om man inte driver en modeblogg dvs) är att icke-kommersiella bloggar mer specialiserar sig på icke-mainstreamämnen. Det blir svårt att gerillamarkandsföra sig via andra kommersiella bloggar lixom.

  Mina två förbrukade enkelbiljetter på SL.

 6. Hej Anton!

  Tack för din kommentar på min blogg om kommentarer.
  Låt mig citera slutklämmen på min bloggtext: ”Jag gillar kommentarer men hur viktigt är det med kommentarer egentligen? Samtidigt hur kul är en blogg utan möjlighet till samtal.”

  Jag anser att man ska göra som man själv vill, och inte skriva på näsan om vad andra ska göra på sin egen blogg. Blogg är ju en utveckling av dagboken som funnits på internet sen internet exploderade till allmänheten runt 1995-1998. En dagbok som man bestämmer själv över. Om man sen bjuder in till ett öppet samtal, som jag själv gör, det är ju en annan sak. I övrigt instämmer jag till din text. Bloggen fyller många syften, även som marknadsföring, men för mig även ett samtal och information till de som besöker min hemsida där jag har bloggen synlig: http://www.canvas.nu

  Hälsningar

  Stefan Lindblad

 7. Precis. Men i nästan alla fall vill man ju ha besökare och en hel del av dem kommer från sökmotorerna. Kommentarer är en viktig del av det!

  Men visst, jag håller med dig. Alla har vi olika syften med vårt bloggande.

 8. Stort tack för informationen om hur man marknadsför sin blogg. Har just startat en, min första (har inte ens publicerat någon hemsida förr) och undrade just hur man hörs i mediabruset…

 9. Håller med Brobygubben ang kulturbloggar. Iförsig handlar vår blogg främst om sex, men lite variation i bloggvärlden är uppskattad.

  Alla bloggar ju om olika saker men ju mer publicitet olika grenar får desto troligare är det att bloggläsarna inte bara väljer en sorts gren.

 10. En annan instressant aspekt av att kommentera bloggar insåg jag när jag googlade ”kommentera bloggar”. Hittade hit. Läste inlägget och kommentarerna, insåg att det här inlägget har ett väldigt långt liv. Inlägget publicerades 2006 och får kommentarer fortfarande 2010.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s