Sveriges första sökmotoroptimeringstävling!

Sveriges första sökmotoroptimeringstävling (så kallad SEO-tävling) har nu gått av stapeln! Arrangör är Jim Westergren med sitt SEO-forum.se. Jim har själv lagt in 10 000 i prispotten men sedan har fler sponsorer tillkommit (och han letar nya!).

Det här tycker jag är jättekul att vi får uppleva i Sverige. Många av de som är duktiga på sökmotoroptimering har tävlat i internationella tävlingar förut (bla jag) med riktigt gott resultat. Min tredjeplats i Astromusicologie 101 är en, Jims andraplats i V7ndotcom elursrebmem är en annan, liksom Marcus Westbergs andraplats i carcasherdotcom seocontest (som fortfarande pågår). Nu får vi se vem som är duktigast på svensk sökmotoroptimering!

Ett slags ”Google – SM”.

Jag kommer självklart att satsa lite på den här tävlingen. Eftersom Jim inte ska vara med pga att han är arrangör och Marcus Westberg inte kommer satsa så hårt på den här tävlingen eftersom han är mitt uppe i Carcasher-tävlingen och precis har bytt jobb, så känner jag att jag är en av de mest meriterade SEO-tävlarna i startfältet. Flera personer har tippat mig som segrare (puss på er!).. Så självklart har jag en chans trots att jag inte har så omfattande nätverk av sajter att länka ifrån.

Så det är bara att tuta och köra! Min sida finner ni på http://mirjoran.se (mitt och min mammas företagsnamn, sidan kommer senare fungera som företagshemsida). Ni får mer än gärna länka till sidan med något av nyckelorden i tävlingen:

Expressn, Aftonbladhet, Svenska dagbladhet, sökmotoroptimeringstävling och internetvärd.

Att det är flera sökord gör tävlingen unik även internationellt sett. Vad jag erfar har ingen annan tävling haft flera nyckelord. Dessutom måste man ha en nyregistrerad domän som ej innehåller något av nyckelorden för att få deltaga i tävlingen, vilket också är unikt.

Jag kommer säkerligen uppdatera er om vad som händer i tävlingen men annars kan ni så klart läsa den officiella tråden på SEO-forum.se. Vill ni besöka min sida om sökmotoroptimeringstävling så hittar ni den i länken.

Tävlingen pågår från den första oktober till den första maj 2007. Besök gärna mina undersidor i tävlingen:

Sökmotoroptimeringstävling
Expressn
Internetvärd
Aftonbladhet
Svenska Dagbladhet

Annons

En reaktion till “Sveriges första sökmotoroptimeringstävling!

  1. Pingback: IT Teknik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s