Gemensam standard av sidkartor i ett nytt samarbete mellan Google, Yahoo och Microsoft

Ett samarbete mellan Google, Yahoo och Microsoft… Visst låter det otroligt? Nu har det dock blivit sant. De har kommit överens om en standard för sitemaps för sajtägare. Allt för att underlätta för sajtägarna och användarna.

På sidan sitemaps.org finns mer om samarbetet och hur standarden är.

Jag tycker samarbetet är ett riktigt bra initiativ som gynnar oss användare i rätt riktning. Det enda dåliga i sammanhanget är att sidkartor egentligen inte är gjorda för sökmotorerna, utan för användarna. Det ska vara ännu ett alternativ att söka efter en specifik sida på en sajt. Inte ett sätt för sökmotorerna att hitta alla sidor.

Visst är det också ett syfte, men sidkartors viktigaste uppgift är ändå att vara just en karta över sidan. Och med den nya standarden, som är xml, fungerar inte riktigt detta eftersom den enbart är byggd för sökmotorerna. Detta är något som det diskuteras om på SEO-forum.se också.

Annons

2 reaktioner till “Gemensam standard av sidkartor i ett nytt samarbete mellan Google, Yahoo och Microsoft

  1. Pingback: SITEBASES.ORG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s