Linköpings Universitet först ut med att använda Google Apps till sina studenter

En väldigt glad nyhet nådde mitt öra idag, Linköpings Universitet tar bort sin ålderdomliga Sun-lösning för sina studenters mail och ersätter det med Google Apps. Förutom mail ska även de vanliga funktionerna såsom kalender, ordbehandling men även chatt precis som i vanliga Gmail.

Helt klart intressant att universitetet valde Google som leverantör. Diskussioner hade tydligen även förts med Microsoft men valet blev tillslut tyngt av att studenterna hellre ville ha Google. Inte så jättekonstigt kanske, Google har trots allt ett större förtroende rent generellt.

Väldigt bra val av Linköpings Universitet tycker jag, samtidigt som Google helt klart kan tjäna på det här ur många synvinklar. Universitetet sparar tydligen runt en miljon kronor per år på denna lösning, Google tar nämligen inget betalt. Trots det har universitetet lyckats få igenom att Google ska ta bort alla annonser i universitetsversionen. Intressant intressant…

Idg.se 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s