Twingly report ute i första version!

Twingly report är en rapport om den svenska bloggosfären som kommer ut med jämna mellanrum, utifrån de data som finns i Twingly. Första numret finns nu ute och det finns för nedladdning eller läsning på Primelabs.se/twingly!

Läs mer på Primelabs blogg, Primelabs.se/twingly och i rapporten (pdf).

Lite fakta från rapporten:

Twingly Report

Annons

2 reaktioner till “Twingly report ute i första version!

  1. Intressant läsning men jag tycker man blir lite vilseledd då det bland annat sägs att ”Humorbloggen tjuvlyssnat.se är den enskilt största bloggen i Sverige, tack vare att det är den blogg som resten av de svenska bloggarna länkar mest till.”

    Det är ju ett påstående som är direkt falskt då Tjuvlyssnat är störst tack vare att de har flest besökare (imho). Givetvis ökar ju chansen att få fler besök om man är mycket länkad men länkarna i sig är ingen garanti för att bloggarna är störst.

    I resonemanget ovan utgår jag från att ”störst” är lika med den blogg som har flest besök. Något som jag tror de flesta andra gör med. 🙂

  2. Mest länkar är inte smam sak som felst besökare. Gör man en listning över det senare blir ju resultatet lite annorlunda. Vad jag förstår ramlar politikbloggar neråt på listan då. I alla fall om man kollar statistiken på Bloggtoppen.se och Bloggportalen.se .Det verkar alltså som om politiska bloggar länkar mer till varandra än andra typer av bloggar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s