E-handel, tv-reklam och beteendevetenskap

Jag läser på DN.se att ungefär hälften av de tillfrågade i en SIFO-undersökning handlar på nätet. En bra siffra, speciellt eftersom man inte får någon indikation på att det bara är yngre personer. Att drygt 6 av 10 betalar med kort är inte en förvånande siffra heller, det är det enda vettiga sättet att betala på internet idag. Paypal har inte slagit här i Sverige på samma sätt som i USA och därmed finns i princip bara kort kvar som det enda vettiga alternativ. Har man betalat nåt vill man att det ska dra från kontot direkt, att det ska gå snabbt och smidigt men ändå vara säkert. Det är kort, eller i det närmaste i alla fall.

Samtidigt ökar datoranvändandet bland äldre och få tittar uppmärksammat på tv-reklam, istället går man på toaletten eller kokar en kopp kaffe. The Long Tail, relevant annonsering och internet regerar helt enkelt för tillfället. Läser man mellan raderna tyder det mesta på att trafik inte är det viktigaste, utan de få som faktiskt gör ett avslut på annonsen. En gammal regel – men som ytterst få drar nytta av. 1 miljon för en ny hemsida, sökmotoroptimering, PPC och affiliatemarknadsföring låter säkert alldeles för mycket i marknadsavdelningens öron. Men tänk då vad de får ut av det… Betydligt mer än lite sidvisningar på Aftonbladet.se.

SEO-test: snabblån, ett blogginlägg om att långa pengar med ett snabblån.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s