Schibsted köper tv.nu för okänd summa pengar

Schibsted köper tv.nu av QU.com. Särskilt förvånad över att Schibsted köper sajten, som har runt 400 000 besökare per vecka, är jag inte. Däremot att QU.com släpper ifrån sig sin pärla som byggt upp deras verksamhet. Det finns säkert fler anledningar mer än att priset måste varit väldigt högt (en äkta premiumdomän i kombination med varumärke+400 000 besökare är inte något som säljs billigt). Quality Unlimited som QU står för har satsat på en helt annan marknad senaste tiden genom uppköp av domänerna hus.se, maklare.se, lagenhet.se (inklusive idn-versionen) för stora summor. Tror dock tv.nu-affären finansierade hela investeringen av de nya domänerna och sajterna.

Grattis till Schibsted och till QU! 

Det framgår inte om Schibsted även har köpt in sig i ett av Sveriges populäraste forum alltomtv.se, som QU också äger.

Dagens Media, Resumé, TDH.

Annons

2 reaktioner till “Schibsted köper tv.nu för okänd summa pengar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s