Kindo låter dig bygga släktträd

Kindo är en svensk webbtjänst där släktträdet står i centrum. Väldigt lik den amerikanska konkurrenten Geni.com som jag skrev om i början av året. Största och kanske viktigaste skillnaden är att Kindo är på svenska.

Jag ska vara ärlig och erkänna att jag till en början inte blev allt för imponerad av Kindo. Framförallt eftersom jag fått andra familjemedlemmar att faktiskt vara aktiva på Geni.com, vilket gjorde att det kändes dumt att påbörja ett nästan identiskt sökande på en likadan tjänst. Nu när jag testat den lite noggrannare tycker jag dock den har många bra funktioner och ett trevligt användargränssnitt som dock har många likheter med Geni.

Jag ser inga klara fördelar med vare sig Geni eller Kindo i dagsläget och det kvittar vilken man använder för att på ett socialt sätt göra ett släktträd. Kindo är aningen enklare men har å andra sidan inte riktigt lika mycket funktioner men har å tredje sidan gjorts av svenskar. Sånt gillar jag.

Något jag saknar på Kindo är dels automatiska sökningar som återkopplar redan befintliga medlemmar när man fyller i namn. Det är en av de häftigare funktionerna på Geni, att släktträd kan börja haka i varandra! Kindo är dock mer centrerad kring familj istället för släkt, vilket torde vara en anledning till att funktionen inte finns i dagsläget.

Jag gillar’t i alla fall. Det är skoj med svenska webb 2.0-tjänster som både satsar lokalt och internationellt. Lycka till Kindo! Det kan gå bra!
Note: en till internationell konkurrent har jag hittat, Kincafe.

kindo.png

Annons

5 reaktioner till “Kindo låter dig bygga släktträd

 1. Jag har bara tittat väldigt ytligt på Kindo, men jag tycker att de saknar andra relationer än kärnfamiljen. Det skulle inte alls funka med mitt släktträd, som har åtskilliga exempel på att två systrar har gift sig med samma man och föräldrar som har adopterat sina barn-barn för att dölja skandaler.

  Ser heller inga funktioner för homosexuella familjer eller familjer. Där behövs det utveckling.

 2. Tack för artikeln! Innan jag ens förstod det var jag igång med att skapa mitt släktträd på kindo.se Efter några minuter blev den lite beroendeframkallande =) hela tiden tänkte jag: ”bara en person till” sedan ”en till” osv.

 3. Sant Nikke, det finns många olika konstellationer som inte fungerar än. Tror dock sånt är pågång efterhand, om jag inte förstår Martin på Kindo fel.

  Reza, skoj! Visst är det så 😉

 4. Hej!

  Kul att ni kollat på sajten, tack för all feedback!

  Homosexuella kan också använda Kindo… Vi har skapat applikationen för att det ska gå så fort som möjligt att lägga till folk. Därför står det exempelvis ”lägg till mamma” – ”lägg till pappa”… men när man väl har gjort det kan man ändra kön på personen och ha flera pappor eller mammor. Alla relationer man lägger till är också könsneutrala: ”Partner” och utan något kön som default.

  Det där du skriver Nikke med att flera systrar som gift sig med samma man funkar inte i nuläget nej. Det finns på på listan över saker vi jobbar på att kunna visualisera på ett bra sätt. Men annars funkar halvsyskon och liknande genom att lägga till flera partner till sina föräldrar (eventuellt säga att någon av relationerna är avbruten). Då blir deras barn dina halvsyskon.

  Ifall ni vill delta i diskussionen får ni gärna kolla in http://forum.kindo.com/

  Snart kommer det förresten nyheter på sajten! 🙂

  Hälsningar Martin på Kindo

 5. jag ser inte att man kan skriva i fd make eller maka, vi är ju många som har skilt oss och har barn, men sedan har en ny man…. nu när man skriver i barnen syns det som om den nya partnen är föräldern?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s