Geni aliskt – webb 2.5?

Igår släpptes Geni.com i beta. Geni är, rent ut sagt, genialiskt. Det hela kan man säga är människans familjeträd, eller på väg att bli i alla fall. Man fyller i namn och mejl och så börjar man fylla på med familjemedlemmar. Och så resten av släkten. Enkelt och snyggt! Dessutom skriver man i släktingarnas mejl (om de har någon) och då erbjuds de att fylla på släktträdet, som sedermera blir större och större.

Så långt är det inte mer än ett häftigt sätt att visa upp släktträdet på – och kanske en anledning att rita upp det. Men när släkter börjar haka i varandra, då börjar det bli häftigt. I slutändan kommer man ju troligtvis kunna se riktigt långväga släktingar!

Men som sagt, ännu i beta. Så allt fungerar inte felfritt. Tjänsten är dock helt öppen för användare och är nästan beroendeframkallande. Enkelt att komma igång, och man vill verkligen se trädet utvecklas. Dessutom används häftig teknik i sann webb 2.0 anda – det luktar webb 2.0 långväga ifrån på alla sätt och vis skulle jag vilja säga. Kanske till och med webb 2.5 ;)…

Cred till Figge 

Annons

5 reaktioner till “Geni aliskt – webb 2.5?

 1. Kincafe much like geni

  It was a great experience for me to have something like geni. I found it extremely useful for making a family tree.

  But i would like to add something which is much like a geni, its Kincafe.

  I would like you to particpate in beta release of Kincafe and provide feedback at andy@kincafe.com

  Thanks

  amy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s