Mobilt sök ska vara på sociala grunder

Idag läste jag på AltSearchengines.com om mobilt sök och även om ingenting av det som sägs är helt nytt, så är det ändå befriande att höra någon som förstår sig på mediet. Kort och gott: sök i mobilen är ointressant om det inte är socialt.

A desktop user will use search 5 times a day or more, but a mobile user that discovers Google Mobile or Yahoo OneSearch typically only searches once every 5 to 7 days. We believe that to get people to use mobile search 5 times a day or more – in other words, to make mobile search a mass market service rather than a niche service – then you have to give it a social context. Mobiles are supersocial devices, so if your service isn’t relevant to you in a social way it won’t get used that often.”

Inlägget handlar egentligen om den mobila sökmotorn Taptu, som tycks ha kommit ganska långt i utvecklingen av en social sökmotor för mobilen. Intressant värre.

Uppdaterat: inte många timmar efter att jag skrev detta går Google ut med att de vässar sitt mobilsök, men fortfarande inga sociala features…

Annons

2 reaktioner till “Mobilt sök ska vara på sociala grunder

  1. Jag tycker att det finns en potential i att använda mobil för surfande. Hittills tycker jag att det varit för krångligt och vissa sidor har varit superdåliga att använda.

    Ett bra exempel är en viss lokaltrafiksida i 08-området. Att kunna när som helst gå in och kolla upp när pendeltåget går är superintressant. Men den leverar inte något resultat vilket gör att man bara blir frustrerad.

    Det behöver helt klart hända saker för att göra det mer användarvänligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s