Att använda sin stora trafik på rätt sätt

Yahoo.com har sjukt mycket trafik. Digg.com har också mycket trafik men är inte i närheten av Yahoos, av förklariga anledningar. Så vad gör Yahoo? Jo de skapar en slags Digg-klon á la lite mer kvalitativ (de utgår från pre-approved nyhetskällor) och delar med sig av sin trafik till dessa.

Det är sådant som gör att Yahoo fortfarande är en spelare att räkna med. Liksom de traditionella nättidningarna. Det går nämligen att använda sin trafik till att skapa ett mervärde och en kringtjänst. I detta fall genom att dela med sig och att visa styrkan i sin plattform gentemot Digg.

Trafiken Yahoo Buzz genererar är sagolikt stor och Techcrunch, en av de absolut med vältrafikerade bloggarna med över 600 000 rss-läsare, skriver att de med nöd o näppe klarade av att hålla servrarna vid liv trots att det endast var en mindre länk som visades på Yahoos startsida.

  • Salon got so excited about a February 28 link from the Yahoo home page to this story that they issued a press release – they had 1 million unique visitors that day, the most ever to the 12 year old site.
  • US Magazine was linked from Yahoo on February 27, and had the second highest traffic day ever. 32% of visits that day came from the Yahoo home page.
  • Huffington Post reported 800,000 unique visitors from a Yahoo-linked story
  • Smoking Gun, Portfolio.com, Dallas Morning News and Imaginova all reported significant traffic increases after links from the Yahoo home page.
  • Sugar, Inc. sites have had nearly 1.8 million unique visitors sent from five different Buzz stories on the Yahoo home page

Yesterday we were linked from the Yahoo home page as well, for this story by Duncan Riley on Japanese ISPs blocking file sharers (see image above, click for larger view of how the links look). The link went live at 5:45 PM PST as one of the bottom four links in the news box (these send less traffic) and was up through the day. Despite the fact that yesterday was a Saturday (slowest traffic day of the week) and that it was up only 1/4 of the day, we had our highest traffic day ever and over 1,000 comments were left on the post. The traffic almost brought our site down, but the guys at Media Temple kept it alive.

Annons

2 reaktioner till “Att använda sin stora trafik på rätt sätt

  1. Jag tror inte Yahoo Buzz kommer att kunna slå Digg när det gäller besökarantalet. Digg var först och är en väletablerad sajt, och det första många tänker på när man vill se nåt intressant på nätet.

    Tror på Yahoo Buzz kommer vara som Google Videos som försökte slå Youtube, men lyckades aldrig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s