Expressen har börjat jobba!

Och då menar jag inte det rent journalistiska. Nej, jag tänker på deras sajt expressen.se. Jag vet att Bazooka jobbat med det tekniska och formgivningen av sajten tidigare, om de gör de just nu är oklart med det vore en inte allt för vild gissning.

De jobbar på bra, personerna bakom hemsidan må jag säga! För det första börjar det bli fler och fler annonser som dessutom bara blir större och större. Annonspengar är viktiga.. Men det är inte allt. Expressens satsning på ett eget gratis bloggverktyg var både överraskande och kul. Kanske gör att de vinner kampen om bloggfenomenet i kvällspressen mot Aftonbladet? För att hålla sig uppdaterad om just Expressens bloggverktyg och bloggar får man inte missa deras egen blogg.

Grunddesignen på sidan är intakt men lite småsaker har det börjat filas på. Som webbfrågornas diagram. Även om det inte känns viktigt, så är det ändå ett smart drag av Expressen att göra dessa diagram från frågorna snygga och användbara. Inte minst för att bloggosfären ska kommentera deras webbfrågor istället för som idag Aftonbladets…

Dels är det betydligt roligare när det är lite tredimensionellt gjort. Det som dock gör det riktigt bra är det att man kan se diagrammet som ett cirkeldiagram. Valbart går alltid hem. I och med att de gjort ett såpass stort pop-up fönster kan de även ha reklam där i, och tjäna pengar även på frågorna (till skillnad mot konkurrenten).

Kanske inte någon jättenyhet, men väl viktiga saker i formgivningen av en hemsida som man kanske inte alltid tänker på. Expressen.se kanske inte är anpassad till synskadade på grund av det stora antalet länkar. Men till gemene man är den betydligt bättre formgiven än konkurrenten Aftonbladet.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s