Två nyhetssajter att ta efter

Jag fick tips av Blind Höna att The New York Times har gjort om sin hemsida. Och inte till det sämre. Jag har bara besökt deras sida någon gång före men det som de gjort sidan till nu är riktigt bra. Snygg, luftig och lättläst är orden för sidan – perfekt anpassad för webben.

Iförsig är det inte unikt för amerikanska nyhetssajter. Washingtonpost.com är också väldigt bra. Båda sidorna är väldigt snyggt gjorda och fungerar otroligt bra. Likaså är Newsweek.com väldigt användarvänlig och välfungerande.

Det jag anser som viktigaste skillnad mot svenska nyhetssajter är att de amerikanska sajterna inte alls är inriktade på att få ut så mycket som möjligt av all reklam. Visst är det en hel del reklam på NYT och WP också men inte alls i samma grad som på DN.se eller SVD.se. Kvällstidningarnas nyhetssajter tänker jag inte jämföra med då den enda tanken bakom de är just att få ut så mycket av reklamen.

De svenska sidorna har en hel del flashreklambanners. Amerikanarna har nästan inga sådana, inte som stör innehållet.

Det är dags för de svenska nyhetsgiganterna Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter att ta efter våra vänner över atlanten. För de sajterna är riktigt bra. DN.se har de lyckats med riktigt bra, om de tar bort lite reklambanners är den absolut i klass med amerikanarna. SVD skulle däremot behöva göra om sin sida. Tycker jag.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s