Ebay lanserar kontextuella annonser

Ebay ska lansera kontextuella annonser, sådana annonser som Google Adsense använder sig av. Tanken är att de ska kunna annonsera sina auktioner via andra sajter. (Via Seoblogg).

Detta besked kommer efter att Tradedoubler gått ut med samma besked för bara lite mer än en vecka sedan. De ska också satsa på kontextuella annonser, vilket tror jag kan bli en succé för dem. Och alla de annonsörer och användare som använder dem.

Överlag tror jag att kontextuella annonser tillhör framtiden. Flash-banners är egentligen inte någon särskilt bra annonsering. Självklart kommer det fortfarande bara vara en del annonseringen som sker med kontextuella annonser men andelen kommer öka.   

Läs mer:
CNN- eBay to sell ads through other Web sites
Carnaby- bloggen- Tradedoubler förbereder kontextuella annonser

 

Annons

En reaktion till “Ebay lanserar kontextuella annonser

  1. ja det hela är mycket intressant, och lovande. Kontextuella annonser är troligen den största enskilda anledningen till att enskilda människor idag kan försörja sig på att skriva på webben, och en kul utveckling av av webbmarkandsföringens ”hole grale”, Paid Search. (e.g. Adwords)

    Jag har funderat mycket kring framtida risker beträffande spam etc, och click fraud är onekligen det största hotet mot denna modell, eftersom annonserna oftast är PPC. Precis som med keywordsstuffing för några år sedan, och länkbyten/försäljning idag visar erfarenheten att spammare och ”hungriga webmasters” ofta på sikt är dom som vinner, tills ett nytt teknikskifte sker och man måste börja om på nytt.

    Sammanfattningsvis, så det som intresserar mig på lite sikt är om PCC som betalningsmodellen för kontextuella annonser fortfarande dominerar, eller om någon annan modell växer fram. PPS är säkerligen här för att stanna, och skulle dramatiskt minska inkomsterna för de flesta innehållswebbplatser som idag använder exempelvis Adsense.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s