9 reaktioner till “Ska det vara stor bokstav i internet???

 1. Minns en artikel i Wired som tog upp det här. Slutsatsen blev att de började stava det med litet i, precis som alla andra substantiv. Jag tycker det verkar klokt. Vi skriver ju inte Radio, Telefon eller Tidning.

 2. Jag tycker definitivt att man ska skriva med liten bokstav, känns bara dumt att skriva med stor bokstav. Jag är en av de som blir irriterad på att det korrigeras automatiskt i Microsoft Words stavningsprogram.

 3. Ursäkta att jag lägger mig i, minns inte ens hur jag hamnade på den här sidan, men jag kunde inte låta bli att kommentera.

  Jag skulle säga att det beror på om man menar ett internet i allmänhet (en sammankoppling av flera nät, finns massor med såna i större och mindre skala) eller om man specifikt menar det nät som växte fram ur ARPANET och som idag är det som normalt åsyftas med ordet.
  I det första fallet är det ett ord som beskriver företeelsen (och skrivs med liten bokstav), i det andra fallet är det i praktiken ett namn på en viss implementation och ska därmed skrivas med stor bokstav.

 4. Där kan jag faktiskt inte hålla med. Precis som det nämnts tidigare i kommentarerna, internet är inte en teknisk pryl – det är faktiskt ett medie.

  internet, tidningar, tv, media ….

 5. Jag undrar om den/dom personerna som ”uppfann” i(I)nternet skulle säga att det inte var en ”tekniskt pryl”. Det lär ju faktist vara ganska mycket teknik för att göra något så stort som i(I)nternet.

  Antar att det bara är att vänta på the Matrix, nu då 😉

 6. Liten bokstav. Struntar i det grammatiska och filosofin. Estetiskt med liten bokstav.

  Vem vill läsa sådana här meningar.

  I tidningsvärlden och på Internet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s