Företagsbloggande

E24 har idag en bra artikel om företagsbloggande, både rent konkret vad den ger i utbyte men även rent tekniskt hur den bör skötas. Fredrik Wackå som var en av dem som blev intervjuade, sade många bra saker…

Webbrådgivaren Fredrik Wackå tycker att det är konstigt att svenska företag först nu fått upp ögonen för bloggen som kommunikationsverktyg. Han tror att en negativ inställning i traditionell massmedia har spelat en stor roll.

– Blogg blev tidigt synonymt med någon som sitter i pyjamas och skriver om vad de ätit till frukost. Och det finns tusentals sådana bloggar. Men i dag vet vi att bloggen kan vara oändligt mycket mer. Det finns privatpersoner som skapar nischade nyhetsbloggar som slår traditionella medier på fingrarna, säger Fredrik Wackå.

Jag håller helt och hållet med. Det tråkiga är att medias inställning till det hela fortfarande inte är bra. Svt:s Kobra sände innan jul ett program om bloggar och i det programmet vinklades hela bloggfenomenet som en slags dagbok. De nämnde aldrig de bloggar som kanske gör mer nytta, och som är den ”utåtriktade” bloggosfären. Något som är synd, för det är mycket därför som företag varit sega med företagsbloggande.

En annan sak som Fredrik sa var detta:

– Tyvärr är det många som inte inser att det krävs resurser. Den stora vinsten med en blogg bygger på att man etablerar sig som en återkommande röst och bygger upp en kontakt och en dialog med läsarna. Det krävs en duktig skribent som får tid på sig för att hålla en blogg intressant, säger Fredrik Wackå.

Det företag jag just blivit anställd på, Primelabs, har förstått det – och anställt mig som bloggare. Nu utvecklar Primelabs just tjänster som rör bloggosfären, så när de ville satsa fullt ut på sin blogg så visste de vad som krävdes. Men alla de andra företagen, som bara tittar på Kobra och läser dotterns blogg, de lär ha fel bild av bloggosfären.

Codeodyssey bloggade om samma sak i princip samtidigt som jag, med väldigt likt innehåll men med lite annan vinkel. Läs även gärna där!

Annons

5 reaktioner till “Företagsbloggande

  1. Tack så mycket för länken! Tror faktiskt det är den första jag fått av en svensk blogg någonsin. Lite synd att första uppmärksammandet blir som ”härmapa”, men så kan det gå..

  2. Haha.. Shit, jag trodde ni fått andra länkar tidigare! Det ska jag komma ihåg, då ska jag länka till er när ni har likasinnade eller bra inlägg.. 😛

  3. Tackar, det är vänligt av dig. Antar att vi inte fått några länkar tidigare för att vår blogg handlar om ganska skilda områden och mest är referat om andras inlägg. Det är framför allt inläggen om .NET som är orginella på vår sida men det finns inte så många bloggare som skriver om det i Sverige än. Bara Microsofts bloggare och de är inte så sociala på nätet. Det vore kul om de blev de.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s