Jaiku vs andra sociala nätverksplatser

Robert Scoble, mest känd som tidig Microsoft-bloggare på Scobleizer, har lite funderingar kring det här med microbloggande och sociala nätverksplatser som Facebook. Dessutom gör han en jämförelse mellan dem både rent tekniskt och hur han själv använder dem.

Själv gillar jag Jaiku bättre än Twitter främst på grund av att de satsat mer på community-biten, att kommentera på vad andra skriver skapar en interaktion som man ofta saknar på Twitter. Facebook däremot har helt klart sin tjusning – speciellt eftersom tjänsten börjar att bli riktigt populär även här i Sverige, desto fler kompisar som använder något desto roligare blir det.

Uppdaterat: Jaiku blir bara bättre och bättre. Nu släpper de möjligheten att skapa egna kanaler också. Värt.

Scobleizer

(Via Webpronews)

Bildcred: Scoble

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s