Svt i samarbete med Youtube i höst

DN rapporterar att Svt ska samarbeta med Youtube i höst. Public Service ska börja lägga ut sitt material på Youtube…

Sveriges television kommer i höst att lägga ut delar av sitt utbud på videosajten Youtube. ”Syftet är att få fler att upptäcka våra program”, säger Lena Glaser, chef för SVT:s interaktiva innehåll.

 

Även om allt talar för en start i september är det formella beslutet inte fattat, enligt Glaser. Knäckfrågan SVT har att lösa är hur företaget ska hantera upphovsrätten.

Väldigt häftigt tycker jag, att Svt vågar ta ett sånt här steg. Visar att de fortfarande ligger i framkant på ett sätt. Största frågan jag ställer mig är dock varför det var hos DN jag såg nyheten om detta först, trots att jag precis före hade kollat på svt.se efter nyheter. Skumt att Svt inte går ut med sådant här på sin egen sajt.

Uppdaterat:
Precis efter att jag publicerat det här inlägget dök en artikel upp på Svt kultur. DN var ändå först, kollar nämligen alltid svt kultur.

Annons

4 reaktioner till “Svt i samarbete med Youtube i höst

  1. SVT expanderar till utlandet, precis som andra statliga foretag. Nu vill dom sprida sin kommunist propaganda till andra lander som inte vill ha skrapet. Skrota SVT med sina statliga (statlig betyder i detta fall vanster extremist) ”journalister”.

    Vin & Sprit bolaget koper vingardar i Frankrike dar man har ”kurser” (fester?) for Sossepampar. Statlig TV till for att ge valbetalda jobb till vanster pampar. Skrota de korrupta statliga pamp burarna.

    Det ar dags att skriva pa namninsamlingen som kraver Folkomrostning om Mass-invandringen.

    http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=925

  2. Jag tror att det är en bra idee att SVT skulle expandera och samarbeta med Youtube. Enligt mig är det ett bra sätt att öka antalet människor som har möjlighet att titta på sveriges television

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s