Live Earth konserterna, stort jippo á la Microsoft

Självklart är Live Earth-konserterna som går av stapeln på lördag ett stort jippo av Microsoft. Inte enbart, förstås, men de är huvudsponsorer till hela evenemanget. De skriver i ett utskickat pressmeddelande:

Nu på lördag den 7/7 2007 går det världsomspännande klimatinitiativet Live Earth av stapeln – åtta konserter i lika många länder där världens främsta artister uppträder i 24 timmar i streck med start kl 08.00 på morgonen svensk tid. MSN, som är huvudsponsor, sänder de åtta konserterna live på webben. Förutom själva konserterna kan tittarna även ta del av intervjuer, bilder och highlights, något som inte är möjligt om man ser konserten i verkligheten eller på TV.

Live Earth-konserterna är startskottet för en världsomspännande kampanj, med bland annat Al Gore som initiativtagare, som syftar till att öka medvetenheten om klimatförändringarna. Det långsiktiga syftet är att få alla människor att förändra sitt sätt att leva så att växthuseffekten bromsas. Världens främsta artister, exempelvis The Police, Madonna, Red Hot Chili Peppers och svenska Mando Diao, medverkar på Live Earth-konserterna. Konserterna förväntas följas av hundratals miljoner människor världen över via TV och internet.

 

Den sjunde juli sänds alla konserter från Live Earth på http://liveearth.se.msn.com/. På webbsidan kan man under veckorna efter Live Earth ta del av klipp, intervjuer och låtar som framförts under konserterna. Live Earth-sajten fungerar också som en samlingsplats för miljontals människor världen över som är engagerade i miljöfrågan. Något liknande världsomspännande initiativ har inte gjorts tidigare, och webbesökarna får mer information och kan kommunicera med andra miljöengagerade människor världen över för att utbyta råd, tips och erfarenheter.

Bra initiativ mot klimathotet, även om jag nog skulle vilja kunna se hela konserten i efterhand för många år framöver på webben. Kommer säkert gå, på Youtube, men det vore att ta steget fullt ut. Lite intervjuer och klipp skapar ingen interaktivitet i veckor.

Live Earth

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s