Microsoft har spärrat .info-adresser i MSN Messenger

Microsoft har gjort ett väldigt snedsteg mot ett fritt internet. De har spärrat möjligheten att skicka .info-länkar som i MSN Messenger. Testa till exempel att skicka http://www.XXXXX.info. Det går inte!

På många sätt och vis går det att förstå dem, ha sympati och inse faktum att 90% eller mer av de .info-url:er som skickas i MSN Messenger kommer från spam eller virus. Trots det tycker varken jag eller någon annan jag pratat med att det är okej. Diskussionerna flödar varma på Microsoftkritiska forum.

Det går inte att generalisera och vara så krass så man blockar en hel toppdomän bara för att det under den domänändelsen finns ovanligt mycket spam.

För så är det, .info-domäner är till 90% chans spam. Ett företag som Microsoft måste dock inse att man inte kan blockera en domändelse på det viset. Speciellt inte i ett program/tjänst som faktiskt enbart ska vara kommunikation mellan vänner och kontakter som man själv godkänt. Då vore det bättre att de täppte till alla möjligheter till dessa typer av spam att spridas rent tekniskt.

Annons

2 reaktioner till “Microsoft har spärrat .info-adresser i MSN Messenger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s